Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfest väntas på Stora Valla

Sittplats är utsåld. Likaså bortastå. Räkna med en storpublik på Stora Valla på lördag då laget tar emot Hammarby.

Annons
Publikfest på Stora Valla under lördagen då Hammarby kommer på besök.

Degerfors mot Hammarby är och kommer alltid att vara en klassisk match som brukar dra mycket publik till Stora Valla. Så ser det även ut att bli under lördagseftermiddagen.

- Sittplatsläktaren är slutsåld, det är även bortastå. Jag har ingen exakt siffra på hur många vi har sålt, men som prognosen ser ut nu så kommer vi nog kunna komma upp i en siffra runt 4 500-5 500 på matchen, säger Degerfors presskontakt Torbjörn Karlgren.

Förra året kom 4 803 åskådare till på Degerfors-Hammarby. En siffra som hemmaklubben hoppas att kunna slå i år.

- Det är mycket möjligt. Vi har sålt förköpsbiljetter under hela veckan och det har ringt folk i en strid ström. Sedan har det traditonellt sett i Degerfors, varit så att det är många som har köpt biljett i anslutning till matchen, säger Karlgren.

Matchen börjar på den något udda tiden 13.20.

- Det är för att det är stadsfest i Karlskoga (augustikalaset) och polisen har inte resurser nog för att ha koll på de båda arrangemangen samtidigt. Det år svårt att säga hur det kommer att påverka publiksiffran, men jag tror att det hade kommit fler om matchen startat vid 16.00.

Degerfors mot Hammarby startar vid 13.20. Ett par timmar senare 16.00, drar ÖSK-Halmstad igång på Behrn arena. Ingen riktig krock kanske, men det blir svårt att hinna se båda.

- I den fighten tror jag att der är vi som är segrare och ÖSK förlorare. Marginalåskådaren väljer nog att se matchen på Stora Valla.

Mer läsning

Annons