Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ralf njöt när sonen sänkte Degerfors

Dif-legendaren: ”Han gjorde en jättematch”

Annons

Sällan har uttrycket ”släkten är värst” varit mer träffsäkert. Men för Ralf Edström var det faktiskt inte med blandade känslor han såg sitt gamla Degerfors sänkas av sonen Joakim. Superettans nykomling Utsiktens BK blåste bortalaget av banan fullständigt i första halvlek i klubbens första premiär någonsin i näst högsta serien. 3-0 efter 45 minuter blev till slut 4-1 efter full tid på Ruddalen i Göteborg.

Ralf Edström – aktiv i Degerfors 1968–1971 – såg från läktaren hur hans 22-årige son skojade med farsans gamla klubb.

– Det var underbart. Han gjorde en jättematch, säger Ralf Edström efter premiären.

Joakim Edström var spelaren som satte djupast avtryck i första halvlek. Först satte han 2–0 för Utsikten efter en retur från Agust Strömberg och stod sedan för matchens prestation när han dribblade sig ner till kortlinjen, fintade bort Daniel Sundgren – för övrigt son till en annan gammal landslagsspelare, Gary Sundgren - och assisterade till 3–0 med en passning snett bakåt.

Ralf Edström har fortfarande starka känslor för Degerfors. Men nu är det Utsikten som är nya favoritlaget.

– Klart man håller på Utsikten, men i alla andra matcher är det Degerfors som gäller. De ligger varmt om hjärtat och det vet de om också. Jag står bakom dem till hundra procent, säger Ralf.

Förlusten för Degerfors var en klar missräkning. Laget satsar mot en topplacering i år men för att laget ska kunna kriga om allsvenskt avancemang måste laget resa sig avsevärt, menar Edström.

– Det kommer de inte att lyckas med med det här spelet. Men det här var ju bara första matchen och nykomlingarna springer på bra i början av serien och är en tuff motståndare. Men Degerfors måste ändå skärpa sig, säger Ralf som försvarar Degerfors målvakt August Strömberg trots fyra insläppta mål.

– Han måste få mer hjälp. Han gjorde ändå några idioträddningar och räddade Degerfors från större förlustsiffror. Det var hönsgård i försvaret.

Hur tror du att det går för din son Joakim och resten av Utsikten i år?

– Utsikten får inte dra för stora växlar av det här. De vinner ganska klart i dag mot ett mediokert Degerfors. De är starka på hemmaplan och gjorde fyra mål framåt tack vare sitt jäklar anamma. Jag tror de har en ljus framtid men de får kämpa för hålla sig kvar. Men med den inställningen de har blir de svårknäckta på hemmaplan, säger Ralf Edström.

Degerfors spelar nästa match hemma på Stora Valla mot Gais på lördag den 11 april.

Mer läsning

Annons