Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjler räddade poäng i derbyt

På förhand var det toppen och botten i division 3 som möttes på Behrn arena. Men vid slutsignalen visade resultattavlan 2–2 (0–1) och det var det Adolfsberg som imponerat mest.

Annons

Strålande sol, en perfekt konstgräsmatta och rungande applåder mötte spelarna när de äntrade planen. Bättre inramning kan man knappast be om i division 3.

Och kombattanterna verkade inte vilja göra någon besviken utan delade broderligt på poängen.

– Som matchen blev är vi nöjda med en poäng, säger Örebro Syrianskas Rabi Mourad.

Syrianska ska vara mest nöjt med den delade poängen, för det var Adolfsberg som skapade de flesta konkreta målchanserna. Med ett rakt och kampbetonat anfallsspel ställde de ideligen till problem för Örebro Syrianska.

Ofta var det urstarke centertanken Andreas Molin som initierade de svartkläddas attacker. Honom hade Örebro Syrianskas mittbackar stora bekymmer med under de dryga 70 minuter han spelade.

Ologiska ledningsmål

Det var dock Syrianska som tog ledningen två gånger om i matchen, och båda gångerna föll målen ologiskt. Båda gångerna förpassades bollen i nät av duktige ytterspringaren Rabi Mourad. Första målet kom efter frispark i den åttonde minuten.

– Jag siktade mot bortre stolpen men bollen touchade en motståndare och ställde målvakten, berättar Mourad.

– Vid andra målet bröt jag en passning i deras backlinje och väggspelade med en lagkompis innan jag sköt in den med högern.

Efter den tuffa starten kämpade sig Adolfsberg in i matchen. De fick även oväntad hjälp från Örebro Syrianskas Dennis Fransson som visades ut i första halvlek efter alltför yvig armföring i en närkamp.

”Starka som lag ”

– Vi är starka som lag, inte lika tekniska som Örebro Syrianska men vi krigade bättre, säger Adolfsbergs Ola Röjler.

– Med tanke på utvisningen borde vi vunnit.

Adolfsberg rivstartade den andra halvleken och det dröjde knappt tio minuter innan nämnde Molin skarvade in kvitteringen efter ett inlägg. Sedan var det Adolfsberg för hela slanten och frågan var snarast när ledningsmålet skulle falla. Rabi Mourad ville dock annorlunda och skickade in sitt andra mål i 80:e minuten.

– Vi gav bort lite för billiga mål tyvärr, det kändes riktigt tungt, konstaterar Röjler.

Men Röjler och hans Adolfsberg fick ändå sista ordet, när blott två minuter återstod av matchtiden nickade han in slutresultatet.

– David Åwall slog en bra frispark som jag får till en lös nick på. Det kändes som en evighet in bollen till slut studsade över mållinjen, berättar nöjde poängräddaren Röjler.

Mer läsning

Annons