Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge avslutade med målfest

Blott äran att spela för – då blev det öppna spjäll när Rynninge avslutade division 2-spelet med att slå jumbon Götene med 5–3 hemma på Grenadjärvallen.

Annons
Simon Leonidsson.

Rynninge var länge med och sniffade på en uppflyttning. Men förlorade i "fel" matcher. Efter en avslutande trepoängare mot jumbon, och redan nedflyttningsklara Götene, slutade Rynninge på fjärde plats i division 2 norra Götaland på 36 poäng. Sex pinnar bakom IFK Uddevalla som tar klivet uppåt.

Rynninge gick fram till 4–1, efter mål av Miran Abdulrahman Mohammad, Alexander Florén, Simon Leondisson och Robert Damberg (på straff). August Holmberg blev utvisad i 43:e och Götene reducerade en gång till före pausvilan, men i början på andra satte Mohamed Feysal 5–2. Och sedan kunde Rynninge bevaka ledningen med tio man innan Götene reducerade en gång till i 85:e minuten.

Tränaren Peder Hessel var ändå nöjd med den slutgiltiga fjärdeplatsen.

– Det är bra med det unga gardet vi har. Det finns hopp inför nästa år när grabbarna är ett år äldre, att vi kan höja oss ett snäpp, säger han.

För att det ska bli möjligt krävs det fler mål framåt. Defensiven har varit bra hela säsongen.

– För att vara med i den absoluta toppstriden måste vi nog göra 20-25 mål till. Backlinjen håller hög klass. Det är samma fyra som i fjol och i förfjol. Sedan har vi haft en fin utvecklingskurva på vår målvakt Ismael Diawara, säger Hessel.

Är Rynninge moget att växla upp, och utmana om att gå upp i division 1? Inte än, menar Hessel.

– Det är inte bara laget som ska växa. Även föreningen måste göra det. Det kostar på ekonomiskt i division 1 med resor och när spelare ska få ledigt från jobb. Men föreningen jobbar på det.

IFK Uddevalla vann serien och går upp.

– Och vi tog sex poäng på dem. Bortsett från inledningen på bortaplan var vi klart bättre än dem, konstaterar Hessel.

En fjäder i Rynninge-hatten den här säsongen är självklart cupsegern mot ÖSK på Grenadjärvallen.

– Den lyfte hösten. Vi får ett gruppspel att se fram emot. Har vi tur får vi två hemmamatcher. Göteborg, Malmö och Degerfors vore väl helt okej, skrattar Peder Hessel.

Mer läsning

Annons