Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge missade bli bäst

Rynninge IK hade chans att erövra titeln ”Sveriges bästa division 3-lag poängmässigt”. Men så kom tre oväntade målskyttar i bottenlaget Adolfsberg och totalförstörde festen med en 3-1-seger.

Annons

Rynninge hade ett målfacit på 10-0 efter de senaste två matcherna medan Adolfsberg bara mäktat med en enda seger och dessutom saknade avstängde ankaret Edvin Möller.

Den logiska utgången hade så klart varit en stensäker seger för IK Rynninge vilket också inneburit att de skulle vara Sveriges bästa lag i division 3, med flest poäng och bäst målskillnad.

– Sen kommer Spångberg som inte spelat fotboll på ett halvår, Ola Röjler som egentligen är skridskoåkare och en turk på 1,50 och gör mål, skrattar Stig Pettersson, tränare i Adolfsberg, som villigt erkände att fotbollen inte alltid är logisk.

För i första halvlek var det ingen tvekan om att hemmalaget var de som spelade bäst. Men medan Adolfsberg fick utdelning, genom comebackande ensamforwarden Pontus Spångberg, redan efter två minuters spel hade Rynninge det förtvivlat svårt att få in bollen bakom Daniel Sörbye i AIK-målet.

– Vi spelar bra men får inte hål på dem. De spelade så fruktansvärt defensivt, konstaterar Rynninges lagkapten Robert Damberg uppgivet.

Kvitteringen till 1-1 kom visserligen i den 20:e minuten genom Martin Sjölund men därefter hade de ett par heta chanser som borde resulterat i en betryggande ledning. I andra halvlek blev i stället matchbilden en annan. Adolfsberg visade upp en stabil defensiv och dessutom bra fart och fantasi i kontringarna, medan Rynninge blev allt mer statiska.

– Vi lyckas inte luckra upp dem, utan det blir mest stångfotboll och då är de bättre. Men vi är egentligen bättre än Adolfsberg och ska spela ut dem. Ska vi vinna mot dem måste vi spela fotboll, säger Damberg.

Läs hela artikeln i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons