Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge tappade allt sista kvarten

Chans att haka på i toppstriden. Då tappade Rynninge 1–0-ledning mot Enskede till förlust sista kvarten.

Annons

Serieledarna på besök på Grenadjärvallen. Då svarade Rynninge med en specialtaktik som länge såg ut att bära hela vägen till tre poäng.

– Vi visste att de är ett jättebra bollskickligt lag som är bra på omställningar, så vi jobbade stenhårt för att inte släppa till något och lät dem ha ganska mycket boll. Taktiskt gjorde vi det jättebra, säger Eriksson.

Ludvig Malm gjorde 1–0 i första halvlek efter finfint förspel av August Holmberg och Mohamed Feysal. En ledning som Rynninge, trots att de saknade Chriss Henriksson och tvingades byta ut mittbacken Carl Klinton med en bristning redan i första halvlek, höll i ända till 75:e minuten.

Då smällde Enskede in kvitteringen på en retur efter en fantomräddning av Andreas Carlström och med fem minuter kvar tog gästerna vara på en dålig rensning och satte 2–1. Ridå, Rynninge.

– Det är ingen skam att förlora mot serieledarna, mer synd om killarna som genomförde matchen så bra och var förtjänta av minst en poäng, säger Eriksson som tyckte att Martin Jatko var planens bästa spelare.

Rynninge, som vid seger hade haft toppkänning, hamnar nu i ett ingenmansland i mitten av division 2-tabellen.

– Vi sa innan den här matchen att vi skulle sikta på att ha 20 poäng när serien vänder. Det klarar vi om vi vinner de två sista mot Gute och Karlslund. Det får vi satsa på nu, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons