Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge tog ny tung skalp

Karlstad BK, Gauthiod, ÖSK och på lördagen Uddevalla. Rynninge fortsätter att ta tunga segrar hemma på Grenadjärvallen. Och nu är laget med i toppstriden på allvar.

Annons
Haris Karahmet.

Rynninge har gått från klarhet till klarhet under sommaren, och tagit imponerande segrar i såväl svenska cupen som division 2 norra Götaland. Den 13 juni blev det 3–1 mot division 1-laget Karlstad BK i cupen och veckan efter 3–0 mot då serieledande Gauthiod i serien. Den 22 augusti var det ÖSK:s tur att gå på pumpen när Rynninge chockvann med 2–1 i svenska cupen – och på lördagen blev det 2–0 mot IFK Uddevalla, som toppar tabellen.

Noterbart är att Haris Karahmet har gjort nio (!) av ovan nämnda tio mål. Båda mot Uddevalla också – trots att han började matchen på bänken efter att ha varit på semester och missat förra veckans 3–0-vinst borta mot Tibro. Då fick 15-årige Tidjani Diawara chansen – och gjorde två mål.

Diawara fick fortsatt förtroende mot Uddevalla, men i den 63:e minuten blev Karahmet utbytt och gjorde 1–0 på sin första bolltouch, via ett försvarsben. I 75:e minuten nickade han in 2–0 från nära håll efter ett fint inlägg. Målet föregicks av ett långt och bra Rynninge-anfall.

– Det är klart att det blir ett fingertoppsbyte när Haris bara är inne i en halv minut innan han gör mål, skrattar Rynninges tränare Peder Hessel.

Hessel var så klart extra nöjd efter att hans lag hade fällt ytterligare en tung elefant hemma på Grenadjärvallen.

– Vi var bättre hela matchen, i alla 90 minuter. Vi har verkligen hittat rätt nu, och har haft en mäktig utveckling under hösten. Uddevalla var bleka och saknade kanske några nyckelspelare, men å andra sidan var vi väldigt bra också, säger han.

Rynninge höll nollan för nionde gången den här säsongen och är uppe på 27 poäng i en superjämn tabell. Uddevalla toppar fortfarande på 29 poäng, lika många som Carlstad United. Därefter följer Gauthiod och Rynninge på 27 pinnar. Två poäng upp till serieledning – men också bara sju ner till Karlslund som är på kvalplats.

– Nu är nog kontraktet säkrat, säger Peder Hessel.

Men ni är ju även med i den absoluta toppstriden ...– Ja, och det är så klart hur skoj som helst. Men det kanske vi inte ska vara efter sex förluster. Det blir spännande, men vi kör på en match i taget.

Beröm till backarna Carl Klinton (bäst på planen, enligt Hessel) och Martin Jatko.

Mer läsning

Annons