Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynningetalangen provtränar med ligalag

Han gjorde succé i Rynninge. Nu är Ismail Diawara, 19, klar för en månads provspel i IFK Mariehamn, fyra i finska högstaligan i fjol.

Annons
Ismail Diawara (till vänster) med brorsan Tidjani.

Redan i morgon, tisdag, gör Ismail Diawara första träningspasset med IFK Mariehamn.

Den 19-årige målvakten var ordinarie när Rynninge tog en fjärdeplats i division 2 2013 och vaktade målet i den beryktade cupskrällen mot ÖSK i somras.

– Det ska bli riktigt kul att testa vingarna på elitnivå. Det här blir ett jättebra tillfälle att prestera så bra som möjligt. De har träningsmatcher mot bland annat Gefle och Djurgården under tiden jag är där, och det skulle vara väldigt kul att få spela någon av dem, säger Diawara.

Räknar du med att fortsätta i Rynninge annars?– Jag har inte skrivit på något nytt kontrakt än, men det lutar det åt. Det är en del klubbar som hört av sig, men det är inget specifikt sådär, ingen som har gett mig något kontraktsförslag.

Bakgrunden till provspelet är att Mariehamn just nu bara en målvakt i spel. Veteranen Peter Enckelman har lämnat klubben efter ett halvårslångt lån, örebroaren Simon Nurme, som normalt är förstemålvakt, kör fortfarande rehab efter sina höft- och knäoperationer i oktober, och även Otso Virtanen är skadade. Därmed har Mariehamn bara 35-årige Johan Sundman, normalt andra- eller tredjemålvakt, i träning.

– För att få effektiva träningar för resten av laget behövde vi en målvakt till, och förre Rynningespelaren Peter Lundberg som är assisterande tränare hos oss hade koll på Diawara. Det här blir även ett sätt att titta på honom inför framtiden, men i utgångsläget är han främst här och hjälper oss under en eller en och en halv månad, säger Peter Mattsson, vd och klubbdirektör i den åländska klubben.

I Mariehamn spelar, förutom Nurme, även förre ÖSK-backen Tommy Wirtanen som skrivit på nytt kontrakt för 2014.

Mer läsning

Annons