Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska uppgifter: Toivonen nära CSKA

Ola Toivonen har fastnat i PSV Eindhovens frysbox med bara dagar kvar . Nu uppger ryska medier att Toivonen är nära en övergång till CSKA Moskva.

Annons

Det är stora ryska tidningen Izvestija som uppger att degerforsaren och landslagsanfallaren är nära att lämna holländska PSV Eindhoven för ryska CSKA Moskva.

Tidningen har pratat med Toivonens agent Martin Dahlin, som bekräftar att han varit i kontakt med ryska klubbar.

Ingen från klubben vill uttala sig officiellt, men förre CSKA-tränaren Alexander Tarkhanov berömmer Toivonen.

– Det är en stor fördel att Toivonen kan spela både som offensiv mittfältare och som anfallare. Han är en bra spelare som skulle lyfta och utveckla CSKA Moskva, både med mål och fart, säger han till tidningen.

Sedan tidigare spelar Rasmus Elm och Pontus Wernbloom i CSKA, som är regerande mästare, återigen toppar ryska ligan på 14 poäng efter sex omgångar, och har lottats in med Bayern München, Manchester City och Viktoria Plzen i Champions Leagues gruppspel.

Toivonen har hamnat i PSV:s frysbox eftersom han har mindre än ett år kvar på kontraktet och vägrat skriva på ett nytt avtal. De holländska toppklubbarna har kommit överens om att frysa ut spelare som agerar på det sättet. Men efter att tidigare under sommaren ett bud från Norwich har Toivonen ändå verkat bli kvar i den holländska toppklubben där han i årets säsongsinledning bara fått göra fyra inhopp.

För Degerfors IF kan övergången bli ett klipp. Klubben får tre procent av övergångssumman i solidaritetsersättning, vilket lär motsvara över en miljon kronor i det här fallet.

Mer läsning

Annons