Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära var Kihlberg att spela

Magnus Kihlberg närmar sig kanske en start på planen i BK Forward.
På lördagen fanns han anmäld i spelartruppen och coachade inte längre i kostym.
– Men som tur var kom jag aldrig in, säger han.

Annons

BK Forward besegrade Valsta Syrianska med 2-0 i premiären på Trängens IP, som äntligen var redo för match. Forwards tränare Magnus Kihlberg fanns anmäld som spelare till matchen och coachade i tillhörande shorts och t-shirt. Kostymen var tillfälligt (?) upphängd i garderoben igen.

– Vi hade fyra ordinarie borta och som tur var kom jag aldrig in. Jag ser mig som en resurs vid skador, säger den förre ÖSK-mittfältaren.

Om du hade varit aktuell för ett inhopp – hade du värmt upp på sidan då och samtidigt skrikit ut direktiv till spelarna?– Nej, då hade jag bara sprungit rakt in.

Vad säger du om första matchen på Trängen?– Skönt att ha den avklarad. Men planen var inte helt bra. Den kanske ser fin ut från sidan men går man på den är den fortfarande ojämn. Bollen studsar rätt mycket. Men om två veckor när nästa match är kommer den vara mycket bättre.

Du blev till och med överröstad av ex-spelaren Christer Mattiasson som var sjukt laddad som tränare för Valsta Syrianska. Vad säger du om det?– Haha, ja jag känner Christer lite sedan vi spelade ihop i tre månader i Lilleström. Det är första gången hittills jag som tränare har upplevt att någon betett sig som mig. Liksom pratat fotboll på samma vis. Christer är en skön kille.

Vilka vill du plussa extra för?– Båda våra centrala mittfältare Kenny Mathisen och Mattias Bulun, tillsammans med Erik Björndahl. De har kanske inte trott på mig när jag sagt att de varit nära spel, men ändå slutat till och med utanför truppen. Det är så lite som skiljer. Det här är ett bevis på att jag haft rätt. Spelarna som kom in gjorde det jättebra i dag och det kommer bli väldigt tufft för de andra nu att försöka flytta på dem till nästa match, säger Magnus Kihlberg.

Mer läsning

Annons