Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkte Degerfors i comebacken

Nio månaders skadehelvete är över. På tisdagen var förre ÖSK:aren Mirza Jelecak tillbaka på fotbollsplanen igen. Han passade då på att sänka Degerfors.

Annons

Förra sommaren bytte den tidigare ÖSK-mittfältaren Mirza Jelecak klubb. Han gick från hårdsatsande och floppande Väsby i division 1 till seriekonkurrenten och -ledande Sirius. Men Mirza hann inte spela mer än fem minuter för sin nya klubb innan olyckan var framme. Han slet av korsbandet i det vänstra knät – för andra gången i karriären. Dessutom har Mirzas vänstra knä även tidigare varit hårt drabbat av ledbands- och meniskskador, samt opererats för brosk.

Men på tisdagskvällen var han tillbaka på planen igen, efter en nio månader lång väntan. Och det blev en lyckosam återkomst på fotbollsplanen igen för Jelecak. I den 41:a minuten satte han 1–0 till Sirius mot Degerfors i lagens möte i den norra U21-superettan. Målet kom på straff sedan Degerfors målvakt Petter Hedström orsakat den och dessutom blivit frilägesutvisad på kuppen.

Degerfors spelare som Marcus de Bruin, Erik Nilsson och Ferhad Ayaz med i truppen.

Matchen slutade till slut 2–0 till Sirius, och Mirza Jelecak twittrar nöjt:

"Tack alla ni, äntligen är hemmadebuten avklarad, om än "bara" U21-debuten. Tog 9 månader, och det blev vinst. Redo för större uppgifter nu."

Mer läsning

Annons