Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Dahlkvist byter klubb

Lisa Dahlkvist byter klubb.
Landslagsstjärnan från Örebro kommer nästa säsong att representera storsatsande Tyresö.
– Föreningen har stora visioner som passar mig perfekt just nu i min karriär, säger hon till klubbens hemsida.

Annons
Lisa Dahlkvist.

Sent under söndagskvällen kom beskedet som slog ner som en bomb i Fotbollssverige.

Lisa Dahlkvist, fostrad i Adolfsbergs IK, och som även har ett förflutet i Kif Örebro, Umeå IK och nu senast Kopparbergs/Göteborg FC byter klubb. Trots en cuptriumf med Göteborg väljer nu alltså Dahlkvist att gå vidare till Tyresö, som den här säsongen blev fyra i allsvenskan.

I somras var Lisa Dahlkvist en av de bästa spelarna i det svenska landslag som vann VM-brons i Tyskland. På Fotbollsgalan var hon nominerad i kategorin årets mittfältare.

"Försöka plocka många titlar"

– Jag är mycket nöjd med att få representera Tyresö över 2 år. Ser fram emot att få börja träna med laget i januari och börja resan mot att försöka plocka många titlar tillsammans, säger hon till Tyresös hemsida.

Tyresö har sedan tidigare gjort klart med Dahlkvists landslagskollega Caroline Seger och lagets tränare Stefan Fredriksson är mycket nöjd med värvningen:

– Med värvningen av Lisa har vi fått en stenhårt arbetande mittfältare som dessutom är en riktigt bra passningsspelare med målsinne (11 mål 2009 och 2010). Med Lisa får vi dessutom in ytterligare vinnarmentalitet i laget och en spelare som tagit många titlar tidigare. Att Lisa endast missat två Allsvenska matcher på fyra år är även det ljuv musik i tränar öron. I kombinationen med Seger i en mer uttalad offensiv roll och Lisa som lagets balansspelare har vi säkert Sveriges bästa innermittfält.

Mer läsning

Annons