Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Dana Kuhi klar för Kif

I fjol spelade han i superettan. Nu är Dana Kuhi klar – för Karlslund i division 2. Den 22-årige anfallaren byter Forward mot Karlslund och återförenas med brorsan Herish.

Annons

Det är en liten bomb i fotbolls-Örebro.

Dana Kuhi, som så sent som i fjol gjorde åtta matcher för Brage i superettan, lämnar division 1-laget BK Forward för division 2-laget Karlslund. Det efter att bara ha fått göra sju inhopp, och inte spelat en enda match från start, under vårsäsongen i Forward.

– Det känns väldigt bra att det är klart med övergången till Karlslund. Jag var här redan förra sommaren och tränade med laget inför mitt provspel hos då allsvenska Gif Sundsvall, säger Dana i ett pressmeddelande.

Förutom två utlåningar till Borlängeklubbar, först till Dalkurd och därefter till Brage, har Dana alltid spelat i Forward, och han har tillhört A-truppen i sju säsonger trots att han bara är 22 år gammal.

Karlslund har varit i skriande behov av nyförvärv efter en tung vår och flera spelartapp, och har nu alltså gjort klart med ett första namn.

– Vi är väldigt glada över att få hit en spelare som Dana. Han har goda spetskvaliteter med sin teknik och snabbhet och kommer givetvis att tillföra en hel del offensiv kraft till laget, säger Kifs sportchef Andreas Östby i pressmeddelandet.

Dana är spelklar redan till lördagens hemmamatch mot IFK Uddevalla. Då kan han återförenas i startelvan med sin bror Herish Kuhi som redan spelar i Karlslund.

– Det gör mig extra taggad. Det känns tryggt och jag är säker på att vi kommer att hitta varandra bra i spelet på plan, säger Dana i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons