Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Pierre startar mot Tyskland

Kumlasonen Pierre Bengtsson från start – i VM-kvalmatchen mot Tyskland. Det blir verklighet enligt Expressen.

Annons
Pierre Bengtsson.

På tisdagskvällen möter Sverige Tyskland på Friends arena i gruppepilogen i kvalet till VM i Brasilien nästa år. En match som betyder allt och inget för Sverige. Sverige är redan klar grupptvåa och kommer få spela playoff för att nå VM, men matchens resultat kan påverka vilken seedningsgrupp inför playoffet som Sverige handlar i.

Startelvan till matchen görs inte officiell förrän vid lunchtid på tisdagen, men redan på måndagskvällen kunde Expressen avslöja den. Och en av de största skrällarna är att Kumlasonen Pierre Bengtsson, 25, som till vardags spelar i FC Köpenhamn, går in som högerback.

Bengtsson har tidigare gjort åtta A-landskamper varav en i tävlingssammanhang: 90 minuter i 2–0-segern mot Färöarna i juni.

Även Degerforssonen Ola Toivonen, som länge var given i förbundskapten Erik Hamréns elva men som haft en turbulent tid i klubblaget PSV Eindhoven och som bänkats i de tre senaste VM-kvalmatcherna, går in från start mot Tyskland. Förmodligen på avstängde superstjärnan Zlatan Ibrahimovics positions, som släpande forward bakom Johan Elmander.

Däremot får BK Forward-produkten Jimmy Durmaz, som missade söndagens träning på grund av förkylning men tränade igen på måndagen, återigen starta på bänken.

Hela svenska startelvan mot Tyskland enligt Expressen: Johan Wiland – Pierre Bengtsson, Per Nilsson, Mikael Antsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Kim Källström, Anders Svensson, Alexander Kacaniklic – Ola Toivonen, Johan Elmander.

Mer läsning

Annons