Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till Örebrotalanger

– SM-guld, SM-guld, SM-guld, ekade det i bussen på väg från Halmstad arena när Örebro län på onsdagskvällen blev svenska mästare för distriktslag.

Annons
Svenska mästare. Örebros läns distriktslag födda 1995/96.

Stockholm besegrades med 2–1 i finalen, trots ett tidigt 0–1-underläge. Segerskytt blev Kif-spelaren Adam Molin, som egentligen är ett år för ung.

 - Det är en enorm glädje, säger förbundskaptenen Peder Hessel.

ÖSK går kräftgång i allsvenskan, men det finns hopp om framtiden. Örebro läns P95-96:or är nu Sveriges bästa, det bevisades i finalen i Cup Byggnads. Säkert 500 tillresta örebroare – föräldrar, syskon och vänner – hejade fram Örebro till segern på Halmstad arena.

Men det började inte bra.

Stortalang gjorde 1–0Stockholm tog ledningen redan efter 14 minuters spel genom stjärntalangen Christian Kouakou som redan debuterat för AIK i allsvenskan.

– En handbollsrullning och vi hann inte med i förflyttningen, konstaterar Hessel.

Örebro fick inte spelet riktigt att stämma i den första halvleken men lyckades ändå kvittera i den 24:e minuten. Kif-spelaren Christer Lipovac slog en frispark som BK Forwards Amar Bukva språngnickade i mål vid första stolpen.

– Det gav oss luft och energi. Annars var vi illa ute i första halvlek. Vi tog dåliga beslut, säger Hessel.

I andra halvleken föll bitarna på plats.

– Vi fick ihop det direkt efter paus och det var vi som skapade chanserna, säger Hessel.

Lyckat byteStockholm hade visserligen en stolpträff, men å andra sidan prickade adolfsbergaren Sebastian Ring ribban efter ett uppoffrande förarbete av ÖSK-talangen Lukman Murad.

Peder Hessel bytte ut Linus Lamu och kastade in Adam Molin som egentligen är ett år för ung.

Det blev också ”Molle” som fick nöjet att avgöra finalen. Stockholm slog en blindpass bakåt från mittplan och då högg Kif-anfallaren som en kobra. Adam vek smart in framför mittbacken och blev helt fri. Iskallt placerade han bollen i mål i 64:e minuten.

– Han är ett år yngre och går in och avgör, konstaterar Hessel smått lyriskt.

I slutet fick Örebro viktige Filip Albertsson utvisad efter två gula kort. Stockholm skapade två jättechanser men målvakten Oskar Klasson, som känt på division 1-spel i Forward, gjorde ett par kvalificerade räddningar och räddade segern. Oskar gjorde en stormatch.

Senast Örebro vann den här turneringen var 2006. Med killar som Jiloan Hamad, Oscar Jansson och Jesper Florén i laget.

Hur ska ni fira segern?– Vi ska i väg på en bankett på Eurostop i Halmstad, säger Peder Hessel samtidigt som det tjoas i bakgrunden.

Förbundskaptenen tillägger:

– Det här bevisar att Örebro lever som idrottsstad. Nu väntar vi bara på att ÖSK ska ta första trepoängaren mot Gais.

Mer läsning

Annons