Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solberg kan slippa operation

En bussresa från Göteborg till Degerfors med kopiös smärta i handen. Den efterföljande dagen bestod av konstant illamående efter intag av starka värktabletter. Men mitt i allt detta har Tobias Solberg ändå hittat en ljusglimt efter handledsbrottet. Han ser ut att slippa en operation.

Annons

Nästan ett dygn har gått sedan den otäcka inicidenten när Tobias Solberg bröt handleden i mötet med Örgryte.

– När jag kom till Mölndals sjukhus fick jag en morfinspruta som hjälpte ett tag. I bussen började den att släppa och då blev inte hemresan någon höjdare kan jag säga.

Morgon efter besökte Solberg Karlskoga lasarett där han förväntades att genomgå en operation av den skadade handleden.

Men så blev aldrig fallet.

– De tittade på röntgenplåtarna från Mölndal och tyckte att det såg så pass bra ut att det räckte att gipsa. Det kändes riktigt bra men jag ska på ett återbesök om en vecka så det väl först då man vet exakt om det räcker med gips, säger Solberg.

Hur upplevde du situationen där du skadade dig?

– Jag tog mig förbi Sebastian Johansson och ser att han kommer med en glidtackling, jag petar undan bollen men då slår han undan högerfoten på mig. Jag ramlar snabbt och handen hamnar olyckligt under kroppen.

Första tanken?

– Det blev lite panik, man skrek nog mest i ren chock för smärtan kom inte direkt. Jag trodde definitivt att det var färdigspelat för den här säsongen.

Dif-kaptenen kommer nu att gå med gips i tre till fyra veckor sedan beror det helt på hur läkningen har gått innan man kan säga när jag kan vara tillbaka igen. Fördelen är att det ”bara” var handen som jag skadade. Då kan jag komma att träna en hel del annat under rehabiliteringstiden.

En del positiva inslag i och för sig men givetvis är detta ett hårt slag för Solberg som spelat sin bästa fotboll på väldigt lång tid.

– Det känns tungt förstås. Inget höjdarläge nu när det har gått så bra. Vi ligger med i toppen och jag tycker att det har stämt bra för mig själv personligen också.

Augusti kommer att bli en förlorad månad för Solberg men räkna med att han gör allt för att vara tillbaka så snart som möjligt efter det.

Mer läsning

Annons