Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spartak höll jämna steg med Skövde

Spartak Örebro förlorade den historiska premiären i SFL i Idrottshuset. Gästande Skövde vann med 5-9.

Annons

Under lördagen premiärspelade Örebro Futsal i nystartade Svenska futsalligan. Spartak Örebro fick göra sin historiska debut under söndagsmorgonen, då Skövde gästade Idrottshuset. Skövde, med ett par landslagslirare i laget, har varit med i Sverigetoppen i futsal i många år. Så det var ett meriterat motstånd Spartak fick direkt. Och tufft blev det, även om Senad Berisha satte 1-0 redan efter någon minuts spel. Spartak höll jämna steg med Skövde under stora delar av matchen, men när väl Skövde ökade tempot blev det tufft för Spartak.

- De har ett par landslagsspelare som är väldigt skickliga, säger Spartaks manager Johan Ivhall.

Skövde ledde med 3-5 efter den första halvleken. I inledningen av den andra så tände målvakten Jimmie Johansson (!) ett poänghopp för Spartak.

- Han räddade ett skott efter en kontring från Skövdes sida. Han tog med sig bollen från egen planhalva och vi kom tre mot en. Det är nog inte så vanligt att målvakter gör mål i futsal, säger Ivhall.

Men till slut var det Skövde som blottade hemmalagets brister i försvarsspelet. Skövde vann med 5-9.

- Anfallsmässigt spelade vi helt okej, dock finns det mycket taktiskt som vi kan justera i försvarsspelet till kommande matcher, säger Johan Ivhall.

Målen, Spartak Örebro: Senad Berisha 2, Jacob Nilsson, Jimmie Johansson,  Fadi Al Choury. 

Mer läsning

Annons