Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängs av 2,5 år för mordhot på Stora Valla

En Bragesupporter uttalade direkta mordhot mot spelare i det egna laget under mötet med Degerfors på Stora Valla. Nu väljer klubben att stänga av supportern från samtliga hemmamatcher på Domnarvsvallen i 2,5 år.  

Annons
Stora Valla.

Brage är toksist i superettan och frustrationen är stor hos klubbens supportrar i Serik fans. I förlustmatchen mot Degerfors i lördags uttalade en person direkta mordhot mot spelare i Brage, något som även styrkts av flera oberoende källor under de senaste dagarna.

Brage skriver nu på sin hemsida att supportern med omedelbar verkan stängs av i två och ett halvt år från samtliga hemammatcher på Domnarvsvallen.

 "Detta är ett grovt övertramp och någonting som är totalt oacceptabelt. Det finns saker som supportrar kan säga i motgång när frustrationen är stor, men när det sträcker sig till direkta hot, som är så pass allvarliga som mordhot, så är det ingenting som vi kan acceptera, utan väljer därför att göra en tydlig markering", säger Brages ordförande Per Amund Ruth till hemsidan.

Enligt hemsidan var supportern även inblandad i en förtalsliknande kampanj mot förre klubbchefen Tommy Andersson i våras.

"Sådana så kallade "fans" kan vi klara oss utan", konstaterar Per Amund Ruth. 

Mer läsning

Annons