Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statistiken talar för Dif

Här är statistiken som talar för Degerfors IF mot Trollhättan i kväll:
Laget har bara förlorat en enda cupmatch mot lag från lägre divisioner de senaste tio åren.

Annons

– Vi siktar givetvis på att gå vidare den här gången också, säger DIF-tränaren Patrik Werner.

2007 åkte Degerfors IF ur svenska cupen mot Väsby United. Det är också det enda tillfället de senaste tio åren som Dif blivit utslagna av ett lag från en lägre division – och vid hela sju av nio tillfällen har det krävts allsvenskt motstånd för att skicka Dif ur cupen.

Tungt vägande statistik som laget bär med sig till kvällens bortamatch mot division 1-laget FC Trollhättan. Men Dif-tränaren Patrik Werner vill inte ta ut något i förskott.

– Trollhättan är ett bra lag, och vi måste göra en bra prestation för att ta oss vidare, säger han.

Lagen möttes i en träningsmatch för en dryg månad sedan, och hade då varsin halvlek i en drabbning som slutade 2-2.

– Den matchen spelar ingen roll nu. Båda lagen kan lära sig saker från den och vi vet vad det är för lag vi kommer att möta, men den här gången siktar vi på att göra två bra halvlekar, säger Werner.

Fyra saknas i DifVilken startelva Dif ställer upp med var i går inte helt klart, beroende på en del skade- och sjukdomskänningar. Klart är i varje fall att truppen är densamma som i lördagens seriematch mot Öster.

– Cupen är viktig för oss och vi siktar på att gå vidare, men det får inte bli på bekostnad av fredagen seriematch mot Åtvidaberg. Vi kommer inte att chansa med några spelare.

Klart är att skadade Martin Broberg (borta minst tre, fyra veckor till med lårskada), Erik Nilsson (på väg tillbaka efter fotskada) och Johan Kristiansson (på väg tillbaka efter knäskada) samt avstängde Christopher Brandeborn missar matchen, och det är frågetecken framförallt på Niklas Klingberg, som var sjuk i går.

Vid seger mot Trollhättan avancerar Dif till den tredje omgången i cupen, där de 16 vinnarna från den andra omgången lottas mot de 16 allsvenska lagen. Om Werner i det läget hoppas på en något lättare lottning eller ett topplag som drar mycket publik ville han i går inte svara på.

– Det får vi ta om vi går vidare, det är bara dum att spekulera på förhand, säger han.

Dif-truppen

Difs trupp mot Trollhättan:

Brian Edwards, Jonas Bohlin – Andreas Gunnarsson, Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin, Jonas Olsson, Tobias Solberg, Eric Jernberg, Johan Wennberg, Jesper Karlsson, Andreas Ljunggren-Eriksson, Niklas Klingberg, Christophe Lallet, Stellan Carlsson, Marcus Nilsson, Peter Samuelsson, Alexander Andersson.

Mer läsning

Annons