Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stellan lämnar Degerfors

Stellan Carlsson bryter sitt kontrakt med Degerfors IF. Vart örebroaren, som tillhört klubben i två säsonger men inte fått spela en enda seriematch från start, nu tar vägen är oklart.

Annons
Stellan Carlsson lämnar Degerfors IF efter två säsonger.

Stellan Carlsson, som har Glanshammars IF som moderklubb och 2008 spelade allsvenskt med Örebro SK, värvades till Degerfors IF inför comebacken i superettan 2010.

Men örebroaren har haft förtvivlat svårt att ta plats i Difs startelva. 2010 gjorde han 25 inhopp, mest av alla spelare i superettan, men fick inte spela en enda match från start. I år stannade noteringen på tre inhopp innan han under sommaren lånades ut till BK Forward.

För en knapp månad sedan sa Carlsson själv att han ändå ville stanna i Degerfors och fullfölja kontraktet som löper även över nästa säsong, men nu väljer han alltså att istället bryta det.

Den 26-årige anfallaren, som inte gjorde ett enda mål i seriesammanhang under sina två säsonger i Dif, är därmed klubblös.

– Jag har trivts bra i klubben men samtidigt så vill jag få spela matcher. I dagsläget vet jag ingenting om min fotbollsframtid, men jag vill tacka supportrar och alla runt laget för den tid som varit, säger Stellan till Degerfors IF:s hemsida.

Difs tränare och sportchef Patrik Werner säger till hemsidan:

– Stellan har gjort ett bra jobb och visat en professionell inställning trots att han haft svårt att ta en plats. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden.

Under hösten i division 1-laget Forward noterades Carlsson för två mål på sex matcher från start och sex inhopp.

Mer läsning

Annons