Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina tillbaka i blågult

Förra Kif-backen Stina Segerström är tillbaka i landslaget efter nästan ett års frånvaro.
Även Marie och Kristin Hammarström och Lisa Dahlkvist är uttagna i truppen som ska till Algarve.

Annons
Stina Segerström.

Det var i april förra året som Stina Segerström, sedan 2009 i Kopparbergs/Göteborg, slet av hälsenan. Skadan gjorde att hon missade förra sommarens VM-turnering, som kröntes med att Kifs Marie Hammarström sköt Sverige till brons via sitt klassiska drömmål. Men nu är mittbacken Segerström tillbaka i blågult igen.

– Det är ju jättekul såklart. Jag har aldrig varit borta från fotbollen så här länge tidigare och visste inte hur mycket jag skulle ha tappat när jag kom tillbaka. Man undrade ju om man ens skulle klara av att slå en bredsida, säger Stina till svenskfotboll.se.

– Det har varit väldigt energikrävande, men det här är ju ett kvitto på att det har lönat sig att träna, fortsätter hon.

Det är en rutinerad trupp som förbundskapten Thomas Dennerby har tagit ut till Algarve cup - inga debutanter är med.

Kif-backen Marina Pettersson-Engström, som var med i den senaste truppen när Sverige mötte Norge i La Manga, har fått kliva åt sidan. Saknas gör också mittbackskollegan Sara Larsson, som är långtidsskadad.

Däremot är, givetvis, Kif-mittfältaren Marie Hammarström med. Precis som tvillingsystern Marie, målvakt och lagkamrat med Stina Segerström i Göteborg. Och Lisa Dahlkvist, Tyresö. Även backen Annica Svensson, Tyresö, som har representerat Rävåsen, är uttagen.

Algarve Cup drar igång den 29 februari, då Sverige möter Kina. Därefter väntar Island (2 mars) och Tyskland (5 mars).

Mer läsning

Annons