Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Valla underkänd – igen

Det blir inget spel på Stora Valla nästa onsdag heller, beslutade Svenska fotbollsföbundet i dag.

Annons

För fjärde hemmamatchen i rad får nu Degerfors se sig om efter en annan plan att spela på än Stora Vallas. Planen höll inte måttet för hemmamatchen mot Östersund på onsdag, enligt de inspektörer från Svenska fotbollförbundet som undersökt förutsättningarna.

– Vi håller inte med om att planen inte går att spela på. Men vi får böja oss och respektera beslutet, säger Difs arenaansvarige Janne Beckman.

"Aldrig roligt"

Planen som tidigare varit för blöt att spela på har förvisso torkat upp. Men nu bedöms gräset istället vara i sådant skick att spel på onsdag skulle komma att försämra kvalitén och spelbarheten i framtiden.

– Det är aldrig roligt när det blir så här. Man vill ju alltid spela på sin egen arena, säger Beckman.

Karlskoga eller Karlstad

Vilken spelplats det blir istället för Stora Valla är i nuläget inte helt fastställt.

Behrn arena, som vanligtvis är Degerfors reservarena, är upptagen då ÖSK har hemmamatch mot Ängelholm.

Degerfors önskemål om att istället få spela på Nobelstadion i Karlskoga eller Tingvalla IP i Karlstad beviljades av förbundet – trots att de inte är godkända för spel i superettan.

– Det är en del säkerhetsaspekter och ljusmöjligheter som inte är helt uppfyllda. Men eftersom vi hamnat i ett sådant prekärt läge var de villiga att ge oss dispens, åtminstone för en match.

I förbundets händer

Vilken av arenorna det blir, Nobelstadion eller Tingvalla IP, ligger dock i förbundets händer. En inspektör kommer att skickas till de båda potentiella spelplatserna under lördagen.

Förbundsrepresentanten kommer sedan att avgöra vilken av de två som är mest spelduglig.

– Det blir ju i alla fall något närmare hemmaplan än tidigare, konstaterar Beckman.

Sista gången

Troligtvis blir det den sista gången den här säsongen som Degerfors har hemmaplan någon annanstans än på just hemmaplan.

– Stora Valla är som sagt spelduglig nu, enligt oss. Så att kommande hemmamatcher ska vara i fara finns inte i min värld, säger Beckman.

Degerfors möter i morgon Ängelholm på bortaplan.

Mer läsning

Annons