Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sturehov och Öfvre nära kval – åt olika håll

Sturehov kan säkra kvalet till division 3 helt på egen hand. Öfvre måste kämpa för att klara sig undan samma resa men nedåt i seriesystemet.

Annons

Sturehov behöver spela oavgjort hemma mot Latorp i sista omgången för att helt säkra kvalplatsen. En match som spelas på lördag.

Men det avståndet ned till närmast jagande Yxhult kunde ha varit en poäng i stället för som nu tre. För Sturehov grejade att vinna borta mot IFK Örebro under gårdagen först efter ett mål i den 90:e minuten. Segerorganisatören: Pontus Hultin.

– Vi bytte in flera spelare. Men i synnerhet tre som vi hoppades att få ut verkligt stor effekt av, säger Corre de Basso.

De tre spelarna var Pontus Hultin, Anton Kroona och Fredrik Jansson. Tre spelare som verkligen skulle komma att spela en huvudroll i matchen mot IFK Örebro.

Efter att Mårten Gränz satt 1–0 för hemmalaget i den 48:e matchminuten kvitterade inbytte Anton Kroona.

Matchen såg sedan ut att sluta oavgjort. Då klev ytterligare två inbytta spelare in i handlingen.

Fredrik Jansson blev friställd med IFK:s målvakt Fredrik Silén. Men han valde att spela bollen till Pontus Hultin som i och med sitt 2–1-mål på stopptid blev matchens stora hjälte.

– Det satt verkligen hårt inne, säger de Basso.

Det räcker alltså med oavgjort mot Latorp för att Sturehov ska få kvala upp till division 3. Men Corre de Basso lovar att inte hålla igen på något.

– Visst är det okej med oavgjort. Men vi ska gå för vinst som i varje match, säger han.

I den andra änden

på tabellen ser Öfvre Adolfsberg ut att få kvala för att behålla sitt kontrakt i division fyra. Det efter 3–1-förlust borta mot Nora/Pershyttan-

Med en omgång kvar att spela har laget tre poäng upp till säker mark där IFK Örebro är placerade.

Öfvre behöver därför vinna sista matchen – mot just IFK Örebro. I den segern krävs det att Öfvre vinner med tre mål för att ta sig över kvalstrecket.

– Det låter ju faktiskt inte som jättemycket, säger Öfvres tränare Hans ”Bobban” Boberg som ser den matchen som en extra chans att hänga kvar.

– Vi trodde faktiskt att vi var säkra för kval efter förlusten mot Nora, säger han.

Mer läsning

Annons