Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen jagas – av Syrianska

Han har ögonen på sig från ett flertal klubbar.
Men superettaklubben Syrianska har redan lagt ena målvaktsvanten på supertalangen.

Annons

Det är Rynninges 19-årige succémålvakt Ismail Diawara som vars senaste säsong gett eko i Fotbollssverige.

– Jag vet att jag haft ögonen på mig från några olika klubbar, säger Daiwara.

Syrianska är nu den senaste klubben att uppmärksamma den storvuxne tonåringens potential.

Diawara besökte Södertäljeklubben under veckan. Tränade ett pass med klubben. Men fick framförallt chansen att visa upp sina kvaliteter i träningsmatchen mot Brommapojkarna.

Den Rynningefostrade målvakten byttes in till den andra halvleken. Fick se två bollar gå i nät bakom sig i 3–1-förlusten.

– Jag hade inte så mycket att göra på målen. Gjorde en stabil insats i övrigt på de bollar jag hade att jobba med.

Och provspelet gav mersmak hos Syrianskaledningen. Diawara har redan fått lagets träningsschema och ska höras av med klubben i nästa vecka.

– Vi får se vad som händer. Det är lite upp till mig. Men det känns helt klart som att det är aktuellt för en fortsättning av provspelet.

Om de båda parterna kommer överrens förenas Rynningemålvakten med en annan burväktare från Örebro, 22-årige Dejan Garaca som sedan 2012 har kontrakt med Syrianska.

Syrianska har haft det turbulent på tränarsidan ända sedan i somras. Då sade dåvarande tränaren Özkan Melkemichel upp sig på presskonferensen efter 2–1-förlusten mot Halmstad i början på juli – mitt under brinnande säsong. Bara dagar efter det återvände han till klubben. Målet var att rädda kvar klubben i allsvenskan. Det misslyckades. Och med tre omgångar kvar av serien meddelade Melkemichel att han skulle lämna klubben efter säsongen tillsammans med sin assisterande ledare Kleber Saarenpää. Sagt och gjort. Ersätteren blev den 69-årige brasilianaren Carlos Roberto Ferreira Cabral – som i sin tur sa upp sig efter endast en månad på posten. Än är ingen ansvarig tränare officiell. Men Stefan Fredriksson är den som driver det dagliga arbetet fram till dess att en lösning är presenterad.

– Men det är en elitklubb och det märks. Och de försöker hitta en nytänding nu i superettan. Och tränaren verkar ha ett bra tänk, säger Ismail Diawara.

Den ännu unge målvakten menar sig ha framtiden för sig. Ismail Diawara vill inte ta några förhastade beslut. Han vill istället se till att det klickar innan han skriver på för någon klubb.

– Det måste kännas hundra procent. Det är inte bra att stressa heller. Jag vet att om jag fortsätter att prestera så kommer chansen igen.

Diawara har i år dessutom hunnit med att träna en hel månad med Åländska klubben Mariehamn. Han erbjöds två veckors förlägning, som skulle inneburit att han hade chansen att ta en plats i truppen i två matcher i finska cupen.

– Men deras målvakter som varit borta under tiden jag spelat kom tillbaka. De har kontrakt och skulle gå före, så då valde jag att åka hem istället.

Mer läsning

Annons