Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt EM-guld efter superrysare

Sverige gick in som underdog mot Portugal. Men kom ut som vinnare efter två straffräddningar av Carlgren och ett straffmål av örebroaren Isaac Kiese Thelin.

Annons

Matchen inleddes med en stark press av portugiserna som såg ut att vinna varenda andraboll. Det var även de som fick de farligaste målchanserna tidigt i matchen. Men efter 20 minuter började Sverige få utrymme och kunde hota i djupled och på omställningar. Men de båda lagen gick ut i paus utan att ha gjort mål.

Den andra halvleken började även den i högt tempo och Sverige fortsatte att försvara sig disciplinerat. Efter flera farliga portugisiska målchanser kunde Sverige i slutet av ordinarie tid ta över matchen mer och mer. Det ledde till att John Guidetti fick till ett avslut några meter från mål och kunde ha avgjort matchen - om det inte vore för en fantomräddning av den portugisiske målvakten José Sá.

Finalen i U21-EM gick till förlängning och Sverige tog tag i taktpinnen. Men det blev inga mål i förlängningen och matchen fick avgöras på straffar.

Där straffades Portugal för sina två missade straffar och Sverige tog sitt första guld någonsin I U21 EM.

Mer läsning