Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige föll i slutet

Örebroaren Isaac Kiese Thelin debuterade från start i A-landslaget. Men Frankrike vann träningslandskampen i Marseille med 1-0.

Annons

Utspelat men ändå på väg att stå emot Frankrikes alla stjärnor. Det höll i 84 minuter för fotbollslandslaget. Då nickade Raphaël Varane in segermålet - 1–0 - i Marseille.

Didier Deschamps var "hemma" på Stade Vélodrome där han firade triumfer både som spelare och tränare. Som en flirt med publiken släppte den franske förbundskaptenen fram tre spelare från Olympique - Steve Mandanda, Dimitri Payet och André-Pierre Gignac - och en - Mathieu Valbuena - som tidigare lirade för hemmaklubben.

Det var en cirkus som drog in. En uppvisning i snabbhet, förflyttningar, passningsspel, bollbehandling.

Frankrike lekte i 35-40 minuter fotboll mot ett gäng statister i gult.

"Les Bleus" briljerade, spelade ut hela sitt register. Det var spel mot ett mål, ett överväldigande franskt övertag, men också det vi sett så många gången när ett överlägset Frankrike varit i farten: skott i fel lägen, dålig precision, ineffektivitet.

När allt kom omkring var det 1–1 i avslut på mål de första 45 och mållöst.

Det liknade mest av allt en svensk försvarsövning som - med nöd och näppe - föll väl ut. Några klarade elddopet, andra inte.

Nabil Bahoui tog varken jobbet hemåt ordentligt eller initiativ framåt.

Bahoui verkade tagen av stundens allvar.

Alexander Kacaniklic borde inte ha varit det, med sin erfarenhet. Där verkar det snarare handla om en karriär som bromsat in.

Pontus Jansson klarade sig utmärkt bredvid Andreas Granqvist, mittbacken som dirigerade en defensiv som sällan fått arbeta så hårt och så länge utan att hämta andan.

Snabbinkallade Emil Krafth, 20, började sin första riktiga landskamp med att drälla bort bollen till Dimitri Payet och den första av femtielva franska chanser.

Högerbacken jobbade sig in i matchen men höll på att göra det hemmaspelarna inte klarade trots det monumentala spelövertaget.  Mål, alltså.

Andreas Isaksson, annars lysande i sin 118:e landskamp, tvekade att gå ut vid ett inlägg och bollen träffade Krafth. Under någon sekund såg det ut som ett blivande självmål men bollen smet utanför.

Det tog 41 minuter att komma till det första avslutet.

Isaac Kiese Thelin, i sin andra landskamp och i den första från start, sög ned bollen och fick till ett hyggligt skott.

Men Steve Mandanda, som mest stått och frusit, knep bollen vid ena stolpen.

Kiese Thelin sysselsatte ensam de franska mittbackarna Raphaël Varane och Eliaquim Mangala.

Han drog också på sig en frispark som Sebastian Larsson inte fick över muren.

Albin Ekdal (Källström), Oscar Wendt (Pierre Bengtsson) och Jimmy Durmaz (Bahoui) kom in efter pausen.

Sverige hade sin bästa period första kvarten, vågade hålla i bollen och attackera. John Guidetti (Thelin) och Branimir Hrgota (Erkan Zengin) kom in sista 25.

Frankrike mattades, publikens tålamod började tryta. Klockan tickade. Klockan klämtade. Varane kom störtande på Antoine Griezmanns hörna och nickade in segermålet (84:e).

Inhopparen Karim Benzema brände sedan en straff sedan Wendt fått bollen på handen

Mer läsning

Annons