Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska nya serieledare

Örebro Syrianska har tagit över kommandot i division 3. Seriefinalen mot Rynninge slutade 4-2 efter att förlorarna tvingades spela med tio man i över en timme.

Annons
Örebro Syrianska har hittat höstformen.

Seriefinalen lokalkonkurrenterna emellan innehöll det mesta. Solräder som slutade med mål, skott i krysset, ett rött kort och en tveksam handssituation. Men i det virrvarret av händelser var det Örebro Syrianska som avgick med segern.

Efter att Rynninges mittback Joakim Signell blev utvisad i den 27:e matchminuten kunde Syrianska ta över kommandot. I andra halvlek kom utdelningen i form av mål genom först Rabi Mourads skott i krysset och sedan Dennis Franssons kyliga avslut.

Rynninge kom dock igen och reducerade till 2-1 och var därefter mycket nära en kvittering. Zana Can ökade på till 3-1 men Rynninge visade sig ha krafter kvar och gjorde 3-2. I det läget, på övertid, reagerade Rynningespelarna kraftfullt i straffområdet efter en för dem mycket tydlig hands. Men domaren såg inte samma sak. I stället kunde Syrianskas mittback Basel Gorgis i en solokontring från eget straffområde göra matchens sista mål.

Nu leder Örebro Syrianska serien, två poäng för Rynninge. Bosna förlorade samtidigt i samma serie mot IFK Eskilstuna, 1-2.

Läs mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons