Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska sänkte Karlslund med två drömmål

Örebro Syrianska sänkte Karlslund med två drömmål i seriefinalen. Lagkaptenen Basel Gorgis slog en crossboll till ena och gjorde det andra på en frispark från 30 meter.
- Man känner verkligen när man får en sådan träff, säger han.

Annons
George Ekeh (59) grattas av sina lagkamrater efter att ha avgjort seriefinalen mot Karlslund med en galen volley i krysset som betydde 3-1.

Det heta division 3–derbyt mellan Karlslund och Syrianska hade det mesta. Strålande väder, nio gula kort och fullsatta läktare. Men det var två drömmål som var på de flestas läppar efter matchen.

Efter en tung Karlslundspress under de första 20 minuterna kom Syrianska in i matchen och fick en frispark efter 35 minuter, cirka 30 meter från mål. Mittbacken och lagkaptenen Basel Gorgis klev fram – och som en projektil borrade sig bollen in i krysset. Karlslunds målvakt Bala Musa Bahaja fattade ingenting.

– Jag såg en lucka i bortre krysset. Sen var det bara att skjuta. Men man känner verkligen när man får en sådan träff. Jag gjorde ett sånt mål mot Franke förra säsongen och ett liknande mot Eskilstuna. Det brukar blir något sådant varje säsong, säger Basel Gorgis.

I den 71:a minuten blev Syrianskas Mubarak Nyende friställd och avslutade kyligt. Bara tre minuter senare reducerade Karlslund genom den tidigare Syrianska-spelaren Dennis Fransson till 1–2 och det blev lite nerv i matchen igen.

Men strax därefter kom drömmål nummer två i matchen. Basel Gorgis såg George Ekeh inne i straffområdet och slog en lång crossboll från höger. Och Ekeh förvaltade crossen på bästa sätt. Stenhård volleyträff upp i bortre krysset och Syrianska-supportrarna på läktaren blev galna.

– Jag försökte göra som jag gör på träning och det gick bra. Jag kände att jag fick en riktigt bra träff, säger George.

– Han sa till mig att det bara är gud som vet hur det målet kom till, säger Syrianskas tränare Nuri Abrahamsson och skrattar.

3–1 blev också slutresultatet i den tidiga seriefinalen och Örebro Syrianska upp i serieledning i division 3.

– Jag kan inte kräva så mycket mer av en match. Vi gjorde vackra mål och det var längesen jag såg sådan inställning av killarna, säger Nuri Abrahamsson.

Desto deppigare var det förstås i Karlslunds omklädningsrum efter matchen:

- De fick matchen dit de ville. Men det var en rättvis seger. Vi fick inte igång pasningsspelet och vi borde ha visat mer mod ute på planen, säger Karlslunds tränare Rickard Nilsson.

Mer läsning

Annons