Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska upp i serietopp

Fyra raka segrar och i topp på en haltande tabell.
Det går bra nu för Örebro Syrianska.
– Vi är i riktigt fin form, säger tränaren Håkan Juhlin efter 4–1-seger mot Karlstad.

Annons
Fedja Jelecak (nummer 12) klappas om efter sitt andra mål mot Karlstad.

FBK Karlstad på bortaplan var på förhand en tuff uppgift för Örebro Syrianska. Värmlänningarna hade sprutat in mål – 18 stycken på de tre senaste omgångarna.

Men Örebro Syrianska lyckades alltså hålla nere hemmalagets målproduktion.

– Karlstad är inget dumt lag och att slå dem så klart på bortaplan är starka siffror, tycker Håkan Juhlin.

Gästerna fick en drömstart när Fedja Jelecak gav Syrianska ledningen redan tidigt i matchen. Karlstad kvitterade sedan efter pausvilan med ett liknande mål det Stefan Ishizaki gjorde mot ÖSK tidigare i år.

– Skottet var från 50 meter och vår målvakt Claus Pedersen hann inte riktigt tillbaka. Det är ett snyggt mål och inget att säga om. Men ge killen hundra bollar till och han lär inte göra om det, säger Håkan Juhlin.

Men trots den kallduschen så reste sig bortalaget omgående. David Zeito gjorde 2–1 till Syrianska och när sedan Anel Coralic hoppade in och stod för två riktigt snygga framspelningar fram till 3–1 och 4–1 var de tre poängen i hamn.

– Karlstad dog sista tjugo och vi kunde faktiskt har gjort några mål till, säger Håkan Juhlin som hyllar tvåmålsskytten Fedja Jelecak, Igor Coric samt mittbackarna Basel Gorgis och Johannes Can.

Syrianskas fjärde mål gjordes av Kevin Larsson.

Mer läsning

Annons