Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tafatt försvar fällde Forward

I en halvlek stormade Forward fram mot säsongens första seger. Efter pausen bjöds dock motståndarna i Gröndal alltför frikostigt och slutresultatet skrevs till 2–4 (1–0).

Annons

Efter en bra första halvlek tycktes hemmalaget ha lämnat all kämpaglöd i omklädningsrummet. Initiativet lämnades utan strid över till Gröndal och 1–1-målet föll därför logiskt. Men när Herish Kuhi skallade in 2–1 i 70:e minuten tändes åter förhoppningen om tre poäng. Det var dock Gröndal utvann mest energi av fullträffen och vände matchen med tre raka mål.

–Det här var en riktig plattmatch av oss. Gröndal var spelmässigt det sämsta laget vi mött i år men vi kommer inte in i pressen i andra halvlek, konstaterar Forwards målvakt Kristoffer Jonsson efter slutsignalen.

Forward var det bättre laget i första halvlek och halvtidsledningen borde varit större. Störste syndare var Josef Ibrahim som helt ensam i straffområdet avslutade svagt rakt i magen på Gröndals målvakt. Motståndarna stack dock upp emellanåt men Jonsson i hemmaburen var felfri och svarade för flera högkvalitativa ingripanden.

–Vi har full kontroll i första halvlek och borde punkterat matchen då, säger Jonsson.

Uselt försvarspel Liksom sina lagkamrater var Jonssons andra halvlek betydligt blekare än den första.

–Deras första och tredje mål är alldeles för billiga, de får jag ta på mig. Extra tråkigt när det gick så bra i första halvlek, säger Jonsson. Han kan dock inte ensam lastas för baklängesmålen, det var stundtals rent beklämmande försvarsspel som hemmalaget visade upp. Vid Gröndals tredje mål misslyckas hemmaförsvaret kapitalt att rensa undan bollen trots flera klara lägen. Tränare Thomas Bengtsson kan inte vara nöjd med hur hans adepter värderade situationerna på planen.

Trots den segerlösa inledningen är självförtroendet fortsatt intakt hos Trängens gulklädda bollspelare.

–Jag tycker framför allt vi har starkare offensiv jämfört med tidigare år. Fortsätter vi kriga så kommer segrarna, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons