Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallinger: Dif riskerar inget straff för hundattacken

Degerfors IF rapporteras. Men klubben riskerar inget straff för hundattacken. Det säger Khennet Tallinger, ordförande i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Annons
Khennet Tallinger.

Khennet Tallinger skrattar till när han får höra om den dråpliga situationen i dagens träningsmatch på Stora Valla, där assisterande domaren Gustav Axmon bets tvingades bryta efter att ha bitits i ena benet av en hund.

Direkt efter matchen aviserade Axmon att han tänker rapportera Dif till Svenska fotbollförbundet efter incidenten, men Tallinger menar att klubben inte riskerar något straff.

– Ska klubben straffas för något sådant här ska det till något alldeles speciellt. Att de brustit i sitt arrangemang och var väl medvetna om att det fanns farliga hundar på plats. Men det är förstås ett rent hypotetiskt resonemang. Men visst, självklart kommer vi att titta på ärendet, säger han.

Den 66-årige hyperrutinerade juristen och fotbollsledaren säger att han aldrig hört talas om något liknande under sin långa karriär.

– Katter och hundar tar sig in på planerna med jämna mellanrum och i golf ser man ibland rävar som stjäl bollar. Men jag har aldrig hört talas om något djur som angripit en funktionär, säger han.

Dif har redan tidigare under försäsongen blivit anmälda till disciplinnämnden. Då efter att några supportrar eldat bengaler och smällt av knallskott i samband med träningsmatchen mot Karlstad BK. Ett ärende som enligt Tallinger kommer att tas upp vid disciplinnämndens möte på tisdag.

Mer läsning

Annons