Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tältet på plats på Behrn arena

Den kallaste november på 40 år försenade konstgräsläggningen i Behrn arena. Men projektet biter inte i gräset för det. För att få upp värmen som behövs för att mattlimmet ska fästa beställde Örebroporten ett 70 meter långt och åtta meter brett tält. Det kunde NA rapportera om i december. Nu står det jättelika tältet på plats.

Annons
Kallt väder har satt käppar i hjulet för det nya konstgräset på Behrn arena. Nu har Örebroporten hyrt in ett tält för att få upp värmen där gräset ska läggas.

– Vi får räkna med att det står där minst en månad, säger Rolf Karlsson, Örebroportens förvaltningschef. Det är fortfarande ganska väderberoende, om det faller snö på planen måste vi skotta bort den innan vi kan flytta tältet dit. Om vi som idag får ha uppehåll så kommer det att gå bra.

Det är en halv hektar konstgräs som ska läggas på plats på Behrn arena. Projektet var från början planerat att genomföras under VM-uppehållet i somras men en sen upphandling fördröjde starten till november. Den stränga kylan medförde då att mattlimmet inte fick något fäste. Nu har man alltså löst problemet med ett tält där man kan få de plusgrader som krävs för att mattan ska komma på plats. Långtidshyrningen av tältet landade på cirka 140 000 kronor.

Mer läsning

Annons