Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tentade - sedan avgjorde Alen AIF-cupen

Mitt under AIF-cupen stack Alen Rastoder i väg för att tenta i fyra timmar. Sedan kom han tillbaka och avgjorde finalen.

Annons
Alen Rastoder med bucklan.

- Det har varit världens dag, säger 20-åringen.

FK Bosna vann en rafflande final i Idrottshuset mot sensationslaget Öfvre Adolfsberg med 3-2.

Men favorittippade Bosna, som nyligen blev distriktsmästare i futsal, var illa ute i finalen.

Två gånger om gav Petter Brunzell Öfvre Adolfsberg ledningen men båda gångerna kvitterade Semir Fific. 2-2-målet kom när endast 26 sekunder återstod av ordinarie matchtid.

Matchen gick till förlängning och där klippte Alen Rastoder in segermålet efter tre minuter och 38 sekunder.

Det blev en lördag som Alen aldrig kommer att glömma. Mitt under AIF-cupen drog Bosnaspelaren, som pluggar till lärare, i väg för att tenta.

- Jag missade sista gruppspelsmatchen mot Latorp. Vet inte ens hur det gick i den matchen, men jag vet att vi gick vidare.

Kunde du koncentrera dig på tentan?- Jag försökte, men det var svårt. Tänkte på hur de andra spelade, säger Alen och utbrister med ett skratt:

- Vilken dag det har varit!

Sedan blir han mer allvarsam.  Alen kom fram som stor talang i BK Forward, spelade en A-lagsmatch i division 1 mot Vasalund, men karriären lyfte aldrig. Han blev uttagen till ett läger för P93-landslaget på Bosön men åkte på en vadskada.

- Det har varit mycket snack om Alen, att jag är si och att jag är så, och folk trodde jag var för dålig. Att jag är en av de som misslyckats i Örebro, och jag tappade i popularitet. Sen gick det bara nedåt men jag är en bättre spelare nu än förut, säger han.

Senaste utomhussäsongen spelade Alen i Örebro Syrianska i division 3, men han strävar högre än så och har under vintern provspelat för Karlslund och Rynninge.

Varför spelar du futsal för Bosna?- Inomhus spelar jag alltid med Bosna. Jag vill bevisa för mig och själv och för andra lag att jag kan vinna. Och nu avgjorde jag också. Det är nästan för bra och nu kan alla se att Alen är tillbaka, säger han.

Till AIF-cupen hade Bosna toppat upp laget med landslagsmeriterade Christoffer Skoog och Pajtim Abazi som gav laget stadga.

- Alla ville slå oss, framför allt nu när vi hade två landslagsspelare med, men ändå visade vi att vi är det bästa laget, säger Alen som blev tremålsskytt i turneringen.

Bosna slog ut titelförsvarande BK Forward med hela 5-0 i kvartsfinalen och besegrade sedan Eker med 2-1 i semi.

Turneringens stora överraskning var Öfvre Adolfsberg som spelade 1-1 mot Bosna i gruppspelet. Öfvre slog ut Rynninge med 2-0 i semi och hade turneringens målfarligaste anfallspar i bröderna Pontus och Petter Brunzell som tillsammans svarade för hela elva mål. Pontus var vassast med sex fullträffar och vann skytteligan.

Mer läsning

Annons