Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Thelin bättre än Guidetti"

Örebroaren Isaac Kiese-Thelin hyllas av lagkamraten Markus Rosenberg. Som menar att han är bättre än John Guidetti.  

Annons

John Guidetti, anfallaren som den här säsongen spelar för Celtic, målas av många upp som den naturliga efterträdaren till Zlatan Ibrahimovic i landslaget. Markus Rosenberg håller dock inte med. I stället framhåller han en örebroare. 

– Av det jag har sett är Isaac mycket bättre. Guidetti får så mycket skriverier om sig utan att egentligen göra någonting. I de matcher jag såg med U21-landslaget så är det Isaac som varit betydligt bättre i alla de matcher som visades på tv. För mig går det inte att jämföra. Guidetti är mer en måltjuv, det ser man nu i Skottland. Man måste kolla på utvecklingen och jag ser ingen större utveckling på John om man jämför med Isaac. För mig är Isaac helt klart den större talangen, säger Rosenberg till Kvällsposten.

Malmöanfallaren Rosenberg har

själv tackat nej till en comeback i landslaget och är övertygad om att Thelin kommer att bli perfekt ersättare den dagen Zlatan avslutar sin landslagskarriär.

– Han har storleken, han har huvudet och han har fötterna. Den kombinationen är det bara Zlatan som har haft på sistone.

Han tror också att Kiese Thelin kommer att lämna Malmö för större klubbar inom kort.

– Han kan nog säljas redan till vintern, tyvärr. Med hans fysik tilltalar han även England och vill de köpa så köper de. Det är det enda landet som kan betala ett överpris.

Mer läsning

Annons