Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka som anfallare – målskytt direkt

Äntligen anfallare igen. Då gjorde Peter Samuelsson precis som han brukar: Mål. Nu hoppas han få fortsätta på sin naturliga position.

Annons

Peter Samuelsson hade gjort 58 mål på 94 seriematcher under sina 3,5 senaste säsonger i Degerfors IF inför årets säsong och räknas som en av superettans vassaste anfallare – men tvingades ändå spela mittback under de två första matcherna i superettan 2014.

Difs facit: Noll mål framåt, fem bakåt.

I den tredje fick Samuelsson kliva upp på topp – och då visade han att egenskaperna som supermålskytt var intakt. Det dröjde förvisso 60 minuter av rätt bedrövligt Dif-spel, två baklängesmål till hann ramla in och Dif hann byta ut prestigeförvärvet Sebastian Castro-Tello och gå över till från 4-2-3-1 till 4-4-2 – men sedan dök Samuelsson upp i bortre delen av straffområdet och vände matchen med en karakteristisk nick.

– Det var jättebra förarbete av ”Mackan” (Marcus Astvald) som dribblade bort sin kille och chippade in bollen. Målvakten kom ut i full fart mot mig, och allt jag tänkte var att få bollen nedåt. Det funkade, säger Samuelsson.

Bara fem minuter senare kvitterade Dif. Återigen blev förre ÖSK-spelaren Astvald antecknad för assisten, men den här gången la han bara bollen i sidled, på egen planhalva, till Tobias Solberg som fick en jätteyta, klev framåt i planen och dundrade in ett distansskott.

Ytterligare åtta minuter senare fick Degerfors läge att fullborda vändningen. Alexander ”Nutt” Andersson fick bollen vid straffpunkten och provade skott trots att han hade Tobias Solberg med sig, i ännu bättre läge. Assyriskamålvakten Robin Malmkvist räddade bollen och poängen, för några fler hundraprocentiga lägen vaskade Degerfors inte fram.

– ”Nutt” kunde ha passat Solberg där, men kommer man i det läget som forward är det inte så konstigt att man tar avslut, även om Solberg kom jättesnyggt på utsidan. Det är lätt att vara efterklok, jag hade säkert skjutit jag också om jag fått det läget, säger Samuelsson som trots att det var så nära tre poäng gladdes åt en.

– Jaja, man får se det här som en vinst med tanke på att vi var så dåliga första 60 och låg under med 2–0. Ändå är det lite blandade känslor, vi borde ha vunnit till slut. Å andra sidan är det ett jättebra resultat att få kryss borta mot Assyriska, och det var viktigt att inte förlora med tanke på vårt mål att ta en topp åtta-plats.

Viktigt för dig personligen också, att bli målskytt direkt?

– Ja, klart det var viktigt för självförtroendet att få göra mål direkt när man var tillbaka som anfallare.

Forsätter du på topp nu?

– Det hoppas jag. Försvaret fungerade bra i dag. De kunde inte göra något på målen, två drömmål, och jag gjorde ju mål framåt.

Mer läsning

Annons