Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka förlusten för Adolfsberg

1–0-ledning mot serieledande IFK Ölme – blev till 1–4-förlust och tredje raka förlusten för Adolfsberg, som nu är riktigt illa ute i division 3.

Annons
Jonas Pelgander.

Adolfsberg började bra och tog ledningen genom mål av Calle Olsson.

– Vi spelade riktigt bra första halvtimmen. Men sedan kvitterade Ölme, och som vanligt startade det med ett eget misstag från vår sida. Vi nickade en boll in i fel yta när vi kunde ha nickat den åt sidan i stället. Och så kunde de komma rättvända, göra ett instick och göra mål, suckar tränaren Jonas Pelgander, som själv spelade från start innan han bytte ut sig själv i den andra halvleken.

Trots kvitteringen så repade Pelgander och hans mannar nytt mod.

– Vi skapade flera bra lägen för att göra 2–1. Och man hörde att de var frustrerade, för de gapade och skrek från bänken.

1–1 i paus – men i den andra halvleken var det gästerna som kunde dra ifrån. 1–2 kom efter att Adolfsberg misslyckats kapitalt med försvarsspelet vid egen hörna. Bollen rann igenom första ytan, och vid bortre stolpen fick en Ölme-spelare stå helt fri och kunde utan problem göra mål.

– Det är exakt vad vi har pratat om. Man måste ta ansvar för sin gubbe, det är så jäkla enkelt, säger Pelgander.

1–3 kom på kontring och till slut alltså 1–4. Adolfsberg är fortfarande fastnitat i botten av division 3 västra Svealand med 18 inspelade poäng. Nästjumbon Kungsör har 19 och på kvalplats har Arvika 20 pinnar.

– Det är tre matcher kvar och vi har allt i egna händer, tycker jag. Jag tror vi klarar det om vi tar tre segrar. Det är nu det gäller, det finns inget bortom det. Nästa lördag mot Eskilstuna Södra, det är då vi ska börja hämta hem det, säger Pelgander.

Carl-Magnus Jonsson ska ha beröm för sin arbetsinsats.

Mer läsning

Annons