Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa veckor väntar Dif

Det var obönhörligen måndag igen för Degerfors IF. Efter succélägret i soliga Portugal körde man ett av årets tuffaste träningspass.
– Vi kommer köra två riktigt tuffa veckor framöver, säger tränaren Patrik Werner.

Annons

En vecka med två träningsmatcher väntar för Dif. I kväll mot division 1-laget Skövde och på torsdag mot ett reservbetonat IFK Norrköping.

Trots det väljer man alltså att köra riktigt tuff träning. De som startar dagens match fick ett lite lättare pass. Men för de som startar på bänken eller vilar helt var det en och en halv timme av blodsmak och mjölksyrestinna lår.

Fystränaren Jimmy Nilsson inledde passet med 40 minuters stentuff benstyrketräning och därefter följde intensiva avslutsövningar. Som efterrätt väntade en stunds löpning...

– Fy fan, det här var det jobbigaste jag gjort, stönade Andreas Holmberg efter första delen av passet.

Dif startar matchen mot Skövde med ett ungt och till stora delar orutinerat lag. På torsdag blir det en, i alla fall på pappret, starkare elva.

– Målet är att alla ska spela 90 minuter totalt under veckan. Skövde är ett lag som vi har mött ganska mycket under de senaste åren och som vi brukar ha problem med. De är tuffa på sin hemmaplan. säger Patrik Werner.

Troligtvis ställs Dif mot just Skövde i cupen om några veckor – om Dif besegrar Mariestad och Skövde lyckas slå ut KB Karlskoga.

Fyra spelare saknades när träningsveckan startade: Christophe Lallet och Jonas Olsson är sjuka och Martin Broberg (lår) samt Niklas Klingberg (ljumskar) återhämtar sig från sina skador.

Mer läsning

Annons