Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Går till Mjällby i sommar

Johan Bertilsson gjorde succé under sin låneperiod i Degerfors.
Nu ser det ut som att han skriver på för Mjällby – men först till sommaren.

Annons

Hova-sonen Bertilsson slog igenom i Degerfors med 75 matcher och 18 mål mellan åren 2007 och 2010. Sedan gick flyttlasset till Kalmar men där har han haft svårt att ta en ordinarie plats. Den gånga säsongen var han tillbaka i Degerfors på lån. Och gjorde succé med 16 mål på 28 matcher. Under pågående silly season har det ryktats om en flytt till Polen. Men nu tyder allt på att Bertilsson stannar i Sverige.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se kommer han spela kvar i Kalmar till sommaren - för att sedan skriva på för Mjällby.

– Som läget är nu kör jag på med Kalmar. Jag har kontrakt fram till sommaren och då får man köra på det, säger han till fotbollskanalen.

Själv hade han dock velat ha klar med ny klubb redan nu.

– Situationen är lite konstig. Jag har varit utlånad i ett och ett halvt år och har bara ett halvår kvar på kontraktet så det är klart att det hade varit bättre att hitta en ny klubb nu, men så är det. Kalmar vet vad jag vill, säger Bertilsson.

Kalmars allsvenska konkurrent

Mjällby har blivit av med Pär Ericsson. Anfallaren, som för övrigt ett tag ryktades vara på gång till ÖSK, har flyttat till belgiska Mons och enligt fotbollskanalen blir Bertilsson ersättare när han går som Bosman i sommar.

– Just nu är inget klart, vi får se de närmaste dagarna vad som händer, säger agenten Nima Modyr.

Mer läsning

Annons