Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Hamad nära Danmark

Han har tackat nej till fyra klubbar. Men nu kan örebroaren Jiloan Hamad vara på väg att lämna Malmö FF – för Danmark. Det uppger flera källor.

Annons
Jiloan Hamad.

Det är fotbollstransfers.com och bold.dk som båda uppger att Malmö FF:s lagkapten Jiloan Hamad, fostrad i BK Forward och en av allsvenskans största stjärnor just nu, jagas av danska FC Nordsjälland och Bröndby.

– Det är två klubbar från Danmark som visar intresse, men jag kan inte bekräfta vilka. Vi är i kontakt med de två klubbarna, men det handlar inte om några konkreta anbud på bordet från deras sida, säger agenten Ferhat Cifci till bold.dk.

Fotbollstransfers avslöjar också att Hamad redan jagats – och nobbat – fyra andra internationella klubbar. Två topplag i engelska andraligan, en turkisk och en rysk klubb.

– Ja, det stämmer, jag har nobbat dem fyra. Jag vill inte nämna vilka det är. Det har ändå varit några bra och intressanta klubbar. Jag har sagt innan att det måste kännas bra för min utveckling. Förväntningen är inte att gå till något topplag i en toppliga, utan till en bra klubb för min utveckling, säger Hamad till fotbollstransfers.com.

Hamad, 22, lämnade moderklubben Forward för Malmö som 17-åring, inför 2008 års säsong, och har redan hunnit med 112 allsvenska matcher och sex A-landskamper. Det har länge ryktats om att han ska ta steget ut i Europa, men varje gång har han istället blivit kvar i Malmö.

– Det ska kännas rätt. När det kommer, kommer det. Annars mår jag bra i Malmö, jag stressar inte. Jag uppskattar tiden här. Speciellt med den unga truppen vi har, jag trivs bra och får spela hela tiden. MFF är en fantastisk klubb, har mycket historia och vi är ett topplag i Sverige. Känns bra att stanna också, säger Hamad till fotbollstransfers.com.

Mer läsning

Annons