Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig poäng för Forward

Trots tidigt 0–2-underläge borta mot topplaget Umeå lyckades Forward få med sig en pinne hem.
– Vi krigar till oss en poäng, säger lagets tränare Thomas Bengtson.

Annons
Peter Olsson, Forward.

Forward fick en tung start på matchen. 1–0 gjorde Umeå genom superrutinerade Andreas Hermansson. Hela Forwards backlinje gick bort sig och Hermansson kunde smyga in emellan och nicka in ledningsmålet efter 31 minuter.

Strax därefter bröt Forward ett Umeåanfall, men Umeå återerövrade bollen och Robert Mambo Mumba avancerade framåt och cirka tre, fyra meter utanför straffområdet klippte han till och 2–0 till Umeå.

– Riktigt tungt. Speciellt med tanke på att vi skapade en hel del chanser i den första halvleken. Chriss Henriksson var helt ren och missade och strax därefter hade Herish Kuhi och Robin Ingvarsson en jättefin kombination som borde ha resulterat i ett mål, säger Forwards tränare Thomas Bengtsson.

– Jag var inte nöjd i halvtid, så jag sa till grabbarna ett och annat. Sen gjorde jag lite ändringar inför andra halvleken, bland annat flyttade jag in Ingvarsson i mitten.

Tio minuter in på den andra halvleken var nyförvärvet Rasmus Östman tvungen att utgå efter att ha trampat snett. Men Forward fortsatte att mala på. Och i den 65:e minuten kom reduceringen. Efter en snabb och lång utspark av Jakob Rinne letade sig bollen fram till Herish Kuhi som vände upp. Och från 25 meters dundrade han in reduceringen.

– Riktigt snyggt. Han var överlag riktigt bra i matchen. Herish har växt och mognat väldigt mycket som spelare den senaste tiden, berömmer Bengtson.

Efter Forwards reducering tappade Umeå initiativet och Trängenlaget kunde flytta fram sina positioner. Och i den 79:e minuten kom kvitteringen. Efter en fin spelvändning letade bollen sig fram tim Peter Olsson som fick till ett inlägg in i Umeås straffområde och där styrdes bollen på en Umeåspelares ben och in i mål.

Mer läsning

Annons