Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walker punkterade Degerfors

Kevin Walkers Gif Sundsvall var ett nummer för stort för Degerfors. Toppen slog botten med 4-1 hemma på Norrporten arena.

Annons
Kevin Walker.

Serieledarna Gif Sundsvall, nu med fem raka vinster i superettan, vann komfortabelt hemma mot tabelljumbon Degerfors.

Efter två mål av hemmalagets anfallare Pa Dibba inom loppet av en minut i den första halvleken såg det tungt ut för Degerfors. Först en retur som August Strömberg släppte på Mar Runar Sigurjonssons skott och sedan en nick på ett inlägg från vänsterbacken Dennis Olsson.

Ayaz målade

Fem minuter senare höll sig dock Ferhad Ayaz framme på ett långt inlägg från Daniel Sundgren och nickade in 2-1 intill den vänstra stolproten.

2-1 utökades i den andra halvleken till 3-1 efter ännu ett nickmål. Då var det Simon Helgs tur att hamna i målprotokollet.

Matchens sista mål, och kanske det snyggaste, kom på frispark i den 89:e minuten. Då var det Örebrobekantingen Kevin Walkers tur att kliva fram.

Strax utanför till höger om straffområdet skruvade han bollen runt Degerfors uppställda mur och borrade in den längs stolpen. Strömberg sträckte ut men nådde aldrig dit.

Matchen slutade 4-1 till Giffarna som nu toppar tabellen med 18 poäng. Degerfors ligger sist i tabellen med fem inspelade poäng.

Så var matchen: Klicka här

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, som du även kommer kunna köpa här nedan som e-tidning!

Matchguide

Vad: Gif Sundsvall-Degerfors IF, sjunde omgången av superettan i fotboll för herrar.

När: I kväll, söndag, 18.00 på Norrporten arena.

Följ matchen: Direktrapporter via na.se.

Mer läsning

Annons