Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werner: "Vi har jobb kvar"

Elva nya spelare i truppen. Fem nya i startelvan. Det märktes när Degerfors IF föll med 1-3 mot Jönköpings Södra i superettanpremiären.
– Vi har jobb framför oss, säger tränaren Patrik Werner.

Annons

Kwame Karikari hade bara hunnit gjort en handfull träningar. Ghandy Kassenu bara en enda träningsmatch. Och även Erik Nilsson, Robert Medvegy och Gheroghe Andronic är nyförvärv.

Inte samspeltAlla fem tog plats från start när Degerfors IF på söndagseftermiddagen föll med 1-3 i superettanpremiären hemma på ett vinterkallt Stora Valla.

I den första halvleken, som lämnade mycket i övrigt att önska från Degerforshåll, märktes det att laget definitivt inte hunnit spela ihop sig.

Jönköping gjorde 2-0 med Dif inte skapade en chans. Niklas Klingbergs båda skott högt, högt över var det enda som kunde liknas vid målchanser för rödvitt.

– Vi är inte alls nöjda med första halvleken. Vi var inte tillräckligt aggressiva i försvarsspelet och hade för dåligt anfallsspel med för många felbeslut, säger Patrik Werner.

Två tidiga bytenRedan tio minuter in i andra bytte Dif ut två nyförvärv, Nilsson och Andronic, ruskade om på mittfältet och satte in Christopher Brandeborn och nyförvärvet Daniel Sundgren.

Det gav önskad effekt spelmässigt, men ingen utdelning. Närmast kom Amadaiya Rennie, som missade helt öppet mål från två meters håll efter en målvaktsretur på ett Brandeborn-skott. Både Rennie och Stora Valla-publiken hade redan tagit ut målet i förskott innan bollen smet utanför bortre stolpen.

Istället stack Jönköping upp och gjorde 3-0 innan sent inhoppande Dif-anfallaren Alexander ”Nutt” Andersson tröstmålade till slutresultatet 1-3.

"Fortsätta experimentera"– Vi skapade en hel del lägen i andra halvleken och får ta med oss den. Den första stryker vi, säger Werner.

Men Dif-tränaren lär ändå få lägga ned en del analysarbete på vad som egentligen gick snett där – och hur hans Dif ska göra för att hitta rätt med alla sina nya och sent inkomna spelare nu när han plötsligt är mitt uppe i säsongen.

Vem ska spela var? Vem ska göra vad? Och hur ska Dif få ihop alla sina nya spelare till ett lag?

– Vi får fortsätta experimentera. Vi har jobb farmför oss, konstaterade Werner kort.

Halmstad nästaHögerbacken Andreas Gunnarsson gjorde en slät figur och lär få svårt att behålla startplatsen till förmån för Jonas Olsson, piggt inhoppande Sundgren överträffade Erik Nilsson med råge, och Gheorghe Andronic imponerade mer som offensiv än defensiv mittfältare.

Exempel på spelare och positioner Werner har att fundera på till lördagens match mot Halmstad BK.

Mer läsning

Annons