Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werner: Vi måste ta fler poäng

Den rekordjämna bottenstriden i superettan bara fortsätter. Efter att Degerfors IF i går fick 2-2 hemma mot Jönköpings Södra är nio lag alltjämt inblandade i striden om att undvika den sista kvalplatsen mot division 1.

Annons

– Det går inte att hålla på och kolla i tabellen för mycket. Det som är klart är att vi måste ta fler poäng, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Det återstår nu bara tre omgångar av årets superetta, men serien är inte på något sätt avgjord ännu.

Hetast är kampen om att undvika 13:e-platsen i tabellen, vilken innebär kval för att hänga kvar.

Degerfors IF var i går mindre än två minuter ifrån att ta ett rejält kliv bort från det hotande strecket, men Jönköpings Södras Tommy Thelin ville annorlunda.

Dennis Östlund lyfte in bollen mot bortre stolpen, och där stormade Thelin fram och vräkte in bollen. Ett mål som betydde 2-2 och att sexpoängsmatchen blev utan vinnare.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Vi skulle få bort bollen i förstaläget, men den fastnade, de lyfte in den och fick in den. Det var surt att det målet kom, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Dessförinnan hade matchen varit spelmässigt jämn. Jönköping var bäst i första halvlek men tog ledningen först i 45:e minuten efter ett feltajmat hemspel av Christoffer Wiktorsson som Sheriff Suma plockade upp, rundade Sebastian Karlsson och rullade in mål.

I andra halvlek var Dif snäppet vassare, och Andreas Ljunggren-Eriksson kvitterade i 51:a minuten med ett välriktat skott från straffområdeskanten efter en snabbt slagen frispark av Niklas Klingberg. Klingberg slog också hörnan, en variant snett bakåt i plan, som Wiktorsson smällde in 2-1-målet på distans på i 71:a minuten. Men därefter fick Jönköping alltså sista ordet. J-Södras tränare Andreas Jankevics var ändå inte helt nöjd.

– Målen vi släppte in var fruktansvärt billiga. Vi var förvarnade och förberedda på Degerfors fasta situationer och ändå slarvade så in i helskotta. Det ska inte få ske över huvud taget. Släpper man in sådana mål vinner man inga fotbollsmatcher, säger han.

”Det är dubbla känslor”

I och med krysset är den rekordjämna superettantabellen nu ännu jämnare. I teorin är nio lag alltjämt inblandade i kampen om att slippa 13:e-platsen, från Jönköping som ligger kvar under strecket upp till Assyriska på femteplatsen.

Dif gick i och med gårdagens poäng om Brage, men är fortfarande bara två poäng över strecket.

– Det är lite dubbla känslor just nu. Det är surt att vi släppte in målet så sent, men den här poängen kan ändå bli viktig för oss i slutändan, säger Werner.

Hur många poäng tror du kommer att krävas för att hänga kvar?

– Det är omöjligt att svara på. Det kommer att krävas fler poäng, men hur många återstår att se. Vi har i alla fall gått förbi ett lag i dag och det är vi tacksamma för, säger Werner.

– Precis som Patrik säger är det omöjligt att förutspå hur många poäng som kommer att krävas. Men vi kommer att göra allt för att ta så många poäng som möjligt de tre sista matcherna, säger Jankevics.

Vad kommer att avgöra kvalstriden?

– Det lag som tar flest poäng kommer att slippa kvala (skratt). Nej, men så här har det sett ut hela året. Det är jämna matcher och det gäller att ha lite marginaler med sig. Det går inte att hålla på och kolla i tabellen för mycket. Det som är klart är att vi måste ta fler poäng, så enkelt är det. Och vi tar gärna tre poäng redan på lördag, säger Werner.

Då ställs Dif mot Väsby, som ligger sist i tabellen och som är piskat att slå Dif för att hänga på i kampen om den sista kvalplatsen. En ny tuff match för ett Dif som inte tagit en poäng på bortaplan sedan den 16 juni.

Mer läsning

Annons