Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Youtube-mål" i utklassning

Jumbofinal borta mot Götene. Då svarade Karlslund för en urstark insats och vann med 7–3. Dana Kuhi spikade slutresultatet med ett riktigt drömmål.

Annons
Dana Kuhi.

Före matchen hade Götene 15 poäng och låg sist. Karlslund näst sist, på kvalplats, med 17 poäng. Bäddat för ångestfotboll, och 0–0 i jumbofinalen i division 2 norra Götaland? Icke sa Nicke.

Karlslund startade bra och tog ledningen redan i den femte minuten efter mål av Mirza Basic som snyggt lobbade in bollen. Dana Kuhi följde upp med att träffa stolpen bara två minuter senare.

Inom loppet av en minut, 16:e och 17:e, vände Götene matchen till 2–1-ledning. Men sedan var det Karslund för hela slanten. Herish Kuhi vräkte upp 2–2 i krysset i den 29:e minuten. Och i den andra halvleken fick sedan Karlslund en drömstart.

När matchklockan hade tickat upp till 54 hade Karlslund gått ifrån till en 5–2-ledning. Mirza Basic hade fullbordat sitt hattrick via två fullträffar och Adam Molin hade gjort mål på ett långskott.

Götene reducerade innan det var dags för två gånger Kuhi att avslutade Karlslunds show. Herish satte 6–3 på straff och Dana, sommarvärvningen från Forward, gjorde sitt första mål för Karlslund. Och det var inte vilket mål som helst. Han tog emot bollen utanför straffområdet och utmanade stillastående en försvarade. Därefter flippade han upp bollen i luften och lobbade den över en försvarare, samtidigt som Dana sprang runt honom och sköt in 7–3 på volley.

– Det var verkligen ett speciellt mål. Du kan kalla det ett Youtube-mål, skrattar Karlslunds tränare Mustafa Ismail, som av förklarliga skäl var nöjd med segern.

– Självklart är det en boost för oss. Men vi kan inte sväva iväg bara för det här, vi har fortfarande mycket hårt jobb kvar, säger han.

Karlslund upp på 20 poäng, och fem pinnar före Götene, i en tät bottenstrid. Men laget är kvar på kvalplats. Upp till Ytterby och Sävedalen skiljer det bara två poäng. Fem omgångar återstår.

Mer läsning

Annons