Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga Sullivan om finalchansen

Till slutspel med nöd och näppe förra året. En laguppställning i år som skulle kört fjädrarna av huvudet på det gamla gänget. Rimliga förväntningar på Indianerna: Semifinal? Definitivt. Final? Fråga Ryan Sullivan.

Annons

Jag gillar inte att titta tillbaka. Det är lätt att systematiskt intala sig att allt var så mycket bättre då. Men i bland kan det vara till en hjälp för att ta sig framåt. Få perspektiv på tillvaron.

Läste exempelvis en gammal laguppställning med följande Indianlag förra säsongen: 1) Bjarne Pedersen, 2) Magnus Zetterström, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Leon Madsen, 5) Greg Walasek, 6) Simon Gustafsson, 7) Daniel Jeleniewski.

Just där och då hade Bjarne Pedersen väldiga problem att leverera i Sverige och Magnus Zetterström hade typ bragdguldskrällt sig till en ordinarie GP-biljett och reste med stora ögon runt som VM-förare varje helg. Leon Madsen drog på sig onda blickar när han anklagades för att ha manipulerat ljuddämparen under GP-kvalet. Ett tilltag som han sedan straffades med avstängning.

Det var en säsong när Niels Kristian Iversen skadade sig på löpande band och till slut halkade ner i reservväst, där han i år kommer att inleda tillsammans med Henrik ”Henka” Gustafsson.

Indianernas jämna lag blev för ojämnt. Stabiliteten fanns inte över en hel säsong när skador och formsvackor blev för krävande.

Allt talar nu för ett bättre sportsligt år. Spetsen har slipats till med ”Flyin’ Ryan” Sullivan och Antonio Lindbäck. Profiler och klassvärvningar i deras bästa stunder. Tuffare i motgång. Men en duo som öst in poäng i Polen tidigare under våren. Samtidigt har Indianerna fått tillbaka sitt hjärta i ständigt unge ”Henka” Gustafsson. Både Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen måste känna grym revanschlust efter den dåliga fjolårssäsongen. Och den här säsongen köra för att visa att de faktiskt förtjänar ett kontrakt nästa säsong också.

Det enda frågetecknet jag sätter är framför Ryan Sullivan. En maxad australier kan vara skillnaden mellan final och semifinal i höst. En otaggad kan sprida vibbar som gör säsongen ännu sämre.

36-åringen har när den här krönikan skrivs, tre dagar före premiären, inte varit i Kumla och testat nya hemmabanen. Det ryktas om att han eventuellt dyker upp på måndagen. Han missade lagets kick off med fotbollsmatch och han missade därefter den traditionella press and practice-träffen.

Hittills osynlige mannen och ingen bra start. Varken för honom själv eller laget.

Mer läsning

Annons