Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åringens SM-succé – silver och personbästa

KFUM Örebros Fanny Ernestam, 16, firade stora triumfer under senior-SM. 

Annons
Fanny Ernestam.

Fanny Ernestam, 16, tävlandes för KFUM Örebro, deltog under lördagen i senior-SM i Sätrahallen i Stockholm i trestegsklassen.

– Det var första gången som jag var med inomhus i senior-SM, men jag körde utomhus redan för två år sedan. Det är alltid roligt att få tävla mot vuxna, och det var verkligen välmeriterade och duktiga tjejer som var med. Kändes jättekul, säger hon. 

Att det slutade riktigt bra går inte att komma ifrån. Fannys tidigare rekord löd 12.67, vilket hon slog med 20 centimeter. Två gånger om.

– Jag fick med mig farten bra i hoppet. Tyvärr träffade jag tio centimeter från plankan. Om jag hade fått en ren plankträff, så hade det blivit över 13 meter långt. Jag hade några övertramp också. Kul att få tävla inför så mycket publik.

Det nya personbästat, 12.87, räckte till en silvermedalj. Vann gjorde Hammarbys Jasmin Sabir på 13.13.

– Jag hade hoppats på att komma på en topp fem-placering innan. Men jag har tränat på bra de senaste veckorna, och jag klarade av att fixa kvalgränsen , som ligger på 12.80, till U-VM i Colombia i sommar. Sedan får vi se om jag blir uttagen eller inte, det vet jag inte nu. Det känns förstås bra att både göra personbästa och ta ett silver.

Redan kommande helg väntar nya utmaningar för Ernestam, född 1998. Hon ska vara med i inomhus-USM i Göteborg – i tre grenar.

– Jag kommer att vara med i tresteg och längdhopp och kommer även att springa 60 meter. Mitt mål är att vinna SM-guld i tresteg, och jag vill nå bra placeringar i de andra tävlingarna också, säger Fanny Ernestam.

KFUM-kollegan Elin Östlund tog också en medalj. Hon slutade trea på 60 meter, med en tid på 7.41 i finalen, och fick en bronspeng.

Mer läsning

Annons