Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albin kastade hem SM-guldet

Sverigeettan Albin Lager gjorde ingen besviken i SM-finalen i diskus för de yngsta juniorerna. KFUM Örebro-talangen hade finalens tre längsta kast.

Annons

17-årige Albin Lager kom till JSM i Västerås som Sverigeetta i diskus i sin ålderskategori. 51 meter prick löd noteringen.

KFUM Örebro-talangen inledde finalen med ett kast på 46,10, vilket innebar ledning efter den första omgången. Men efter andra omgången hade Albin Lager halkat ner till tredje plats efter att ha fått ett ogiltigt kast, samtidigt som två konkurrenter kastade 46,80 respektive 48,44.

Från den tredje rundan var Albin i förarsätet hela vägen. Då fick han till 50,91 och tog över ledningen. En ledning som han inte släppte. Fjärde kastet mätte 50,49 och efter ett ogiltigt kast i femte omgången avslutade han med 51,03.

Tvåan Fredrik Gerdsdorff, Timrå, kastade 46,80 – vilket innebär att Albin Lager hade finalens tre längsta kast.

Anton Johansson, även han KFUM Örebro, fick inte kasta vidare efter den tredje omgången. Detta då han hade tre ogiltiga kast.

I övrigt från JSM i Västerås:

KFUM Örebro har en trupp på 14 aktiva, och Glanshammars IF har fyra stycken, med i Västerås som pågår fredag-söndag. Här är några resultat värda att lyfta fram:

* Theodor Thor, som tog brons på deaflympics för en dryg vecka sedan, blev fyra i spjut för de äldsta juniorerna med ett bästa kast på 62,76 – nästan sex och en halv meter sämre än sitt årsbästa som hade räckt till en silvermedalj. Falu IK:s Johan Carlqvist vann på 69,33.

* Edwin Heggemann blev femma i höjdfinalen för 19-åringar med 1,92, som han tog i andra försöket. På 1,96 rev han ut sig. IFK Umeås Fredrik Konradson vann på 2,10.

* Glanshammars Jesper Frykholm blev femma i den yngsta juniorklassen i tresteg på 12,73. Jonathan Persgård, Kongahälla AIK, vann på 13,56.

* Linus Rosdal blev sjua på 5 000 meter med tiden 15.21,58. Hälle IF:s Ababa Lama var helt överlägsen och vann på 14.02,16.

* Malin Eriksson blev tia i längdhopp i den äldsta juniorklassen. Hennes enda godkända hopp mätte 5,14 och kom i den tredje omgången. Vilket inte var tillräckligt långt för fortsatt hoppning. Matilda Hellqvist, IK Orient, vann på 6,13.

I Eskilstuna pågår USM. Även där finns det så klart tävlande från länet med.

* KFUM Örebros Fanny Ernestam tog sig till final på 100 meter i den äldsta ungdomsklassen med andra bästa tid i sitt semifinalheat, 12,47. I en superjämn strid om medaljerna i finalen fick Fanny dock nöja sig med femte plats och tiden 12,53. Samma tid som i semin hade räckt till delad silvermedalj. Varbergs Lisa Warfinge stod i en klass för sig och vann på 12,13.

* Fanny Ernestam tog sig till final även i längdhopp med 5,38 vilket var femte längst i kvalet. Finalen avgörs i morgon, lördag.

* Klubbkamraten Elin Domberg blev fyra i stavfinalen i den äldsta ungdomsklassen med 3,15 som hon tog i första försöket. Elin rev sedan ut sig på 3,21 men det hade krävts att hon kommit upp på 3,27 för att ta medalj. Elienor Werner, Hässelby, vann på 3,90.

* Glanshammars Sabina Forsberg vann sitt heat på 800 meter i den äldsta ungdomsklassen. 2.21,87 var bästa tid totalt sett. Finalen avgörs i morgon, lördag.

Mer läsning

Annons