Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-nobbas efter blundern

Hällefors Louise Wiker nobbas från friidrotts-EM – efter blundern i Stockholm marathon. Det meddelade landslagsledaren Stefan Olsson på söndagen.

Annons
Louise Wiker.

I söndagen NA berättade Hälleforslöparen Louise Wiker att hon länge låg och bevakade vad hon trodde var andraplatsen i SM-klassen i Stockholm marathon för att säkra en plats i det svenska EM-laget. Först efter 40,5 av de 42,2 kilometerna fick hon reda på att hon bara var trea – och då fanns ingen möjlighet att hinna ifatt IK Ymers Annelie Johansson trots att Wiker kände att hon hade krafter kvar och rusade sista kilometerna.

På lördagen kom beskedet: Blundern kostar EM-platsen. Johansson får den femte och sista platsen i det svenska maratonlaget till friidrotts-EM i Zürich i augusti – tack vare insatsen i Stockholm.

– Insatserna i Stockholm vägde tungt. Annelie Johansson och David Nilsson var bäst av de icke uttagna svenskarna och därmed blev det också i slutändan klart att de tar de resterande platserna, säger ansvarige landslagsledaren Stefan Olsson till Svenska friidrottsförbundets hemsida.

Hammarbys Hanna Lindholm, som har 29 sekunder bättre årsbästa än Wiker, fick platsen som EM-reserv på hemmaplan.

Sedan tidigare är Isabellah Andersson, Lena Eliasson, Charlotte Karlsson och Frida Lundén uttagna till maraton på EM.

Läs Wikers egna ord om Stockholm marathon i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons