Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kände att åtta meter inte var omöjligt"

Andreas Otterling slog till med 7,72 på en halvträff – och satsade allt på åtta meter. Resultatet: Tre misslyckade hopp. Nu avbryter längdhopparen från Örebro inomhussäsongen.

Annons
Andreas Otterling.

I inomhus-SM i Örebro i helgen fick han nöja sig med 7,36 och brons.

I XL-galan i Globen i går inledde Andreas Otterling på exakt samma sätt som SM avslutades: Med strulig ansats och hopp som inte stämde. Men så plötsligt, i tredje omgången, flög örebroaren 7,72 och var plötsligt uppe på fjärde plats i det mycket tuffa startfältet.

– Det hoppet kändes ändå inte så jättebra, så sedan satsade jag allt för att verkligen få till det. Banorna i Globen är lite speciella, om man träffar så kan man verkligen flyga långt och jag kände att åtta meter inte var omöjligt, säger Otterling som har 7,89 som personligt rekord.

Men dubbla övertramp i fjärde och femte omgången följdes av ett totalt misslyckat hopp i den sjätte, och plötsligt var både tävlingen och inomhussäsongen över för Otterling som då hade blivit nedpetad till en sjätteplats.

Det blev i alla fall svensk seger i tävlingen. Michel Tornéus vann på 7,99. Men Otterling tog ändå några tunga skalper i greken Loúis Tsátoumas och britten J J Jegede, åtta respektive elva på världsårsbästalistan – och inte minst Mattias Sunneborn. Den 41-årige gotlänningen som snuvade Otterling på SM-silvret i helgen.

– Väldigt skönt att få slå honom, säger Otterling och skrattar.

– Nu börjar jag träna inför sommaren i stället. EM ligger ganska tidigt, så det gäller att vara i form redan i juni. Ska jag hinna med det har jag inte tid att hålla på och tävla inomhus. Dessutom vill jag inte riskera något när foten nu äntligen känns bra. Jag vill hinna träna när jag är hel.

Otterling går därför in i tre månader tung försäsongsträning där ett treveckorsläger med landslaget i San Diego är höjdpunkten. Utomhussäsongen räknar han med att inleda i slutet av maj.

Höjdpunkten under galan i Globen blev ryskan Jelena Isinbajevas världsrekord i stavhopp, 5,01.

Mer läsning

Annons