Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer till Örebro när SM avslutades

På söndagen avslutades inomhus-SM i Tybblelundshallen. Det blev två medaljer till Örebro i form av Elin Östlund, silver på 200 meter och Andreas Otterling, brons i längdhopp.

Annons
Andreas Otterling.

Elin Östlund följde alltså upp skrällbronset från 60 meter i lördags genom att ta silver på 200 meter. Moa Hjelmer deltog dock inte utan nöjde sig med 400 meter. Där var 21-åringen outstanding och tog guld på 53,02 vilket var nytt mästerskapsrekord.

Guld till Thornéus

Andreas Otterling gjorde säsongsdebut i hemmahallen och knep alltså bronset. Dock hade han stora problem med ansatsen och svarade för tre övertramp. Längsta hoppet fick han till i sista omgången där han nådde 7,36. Tre centimeter sämre än silvermedaljören, tillika veteranen Mattias Sunneborn. Guldet togs av Michele Thornéus som hoppade 7,85 vilket är nytt svenskt årsbästa.

Brödrakamp

Herrarnas kulfinal blev en brödrakamp mellan Niklas- och Leif Arrhenius. Där var Niklas den bäste för dagen och den ende som stötte över 19 meter. 19,26 landade segerstöten på. Noterbart är att båda bröderna anlände med flyg från USA klockan 23 på lördagskvällen.

- Vi båda bor och jobbar i Utah, berättar Niklas Arrhenius.

Låter inte som en helt optimal uppladdning?- Nej, men det är så det är. Och jag är van. Jag är rutinerad, säger Niklas och skrattar.

"Fantastiska tävlingar"

Söndagens hetaste duell var kanske den i damernas höjdhopp mellan Ebba Jungmark och Emma Green-Tregaro. Båda nådde årsbästaresultat, 1,95, men Jungmark vann tävlingen i och med färre rivningar.

Tävlingsledaren Bo-Gunnar Bogges sammanfattade SM-tävlingarna med belåten min.

– Tävlingarna har varit fantastiska ur ett arrangörsperspektiv. De aktiva verkar ha varit nöjda och det har varit mycket folk. Mycket mer än vad vi hade räknat med, säger Bogges.

Läs mer om SM-tävlingarna i måndagens NA, papperstidningen!

Mattias Sunneborn.
Emma Green-Tregaro.
Niklas Arrhenius.
Emma Green-Tregaro.
Malin Eriksson.
Ebba Jungmark.
Moa Hjelmer (th).
Elin Östlund (tv) och Pernilla Nilsson (th).
Johan Wissman.
Andreas Otterling.

Mer läsning

Annons